Tunfiskpasta med hermetiske skatter

en smakfull hverdagsrett fra spiskammeret

Dette er en utrolig kjapp, enkel og sunn pastarett og en absolutt hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Sausen lager du mens du koker opp vannet til pastaen så alt er ferdig samtidig. Vil du ha en ekstra sterk saus så tilsett noen få dråper Tabasco eller din favoritt chilisaus. Du kan selvsagt også hakke opp litt fersk chili men hele poenget med denne retten er at det skal gå fort med ting man har i bokser og på flasker. Dette er en rett som ikke er ulik en puttanesca.

Ingredienser

pasta for to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

tre til fire fedd hvitløk, revet

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

en spiseskje tomatpuré

en teskje sukker

en teskje tørket oregano

knuste chiliflak etter smak

en spiseskje Worchestershiresaus

havsalt og sort pepper etter smak

en boks god tunfisk, se etter MSC-merket

fersk finrevet parmesan

finhakket bladpersille til garnering, kan sløyfes

250 gr fullkorn-spaghetti

Fremgangsmåte

Finn frem en stor kjele og sett over vann til pastaen, tilsett en toppet teskje havsalt i vannet når det koker og tilsett pastaen.

Tilsett olivenolje i kald sautepanne og riv hvitløken, sett på varmen og fres den i ett minutts tid. Hell over tomatene og tomatpureen og la det koke opp, tilsett sukker, havsalt, pepper og alle de tørkede krydderne samt Worchestershiresaus og la sausen putre på svak varme i ca. ti til femten minutter.

Tilsett tunfisken og bruk en sleiv til å hakke den godt opp. Smak til med mer havsalt og pepper om nødvendig og la fisken bli gjennomvarm. Slå i nykokt pasta, vend alt godt sammen og server med revet parmesan og et dryss persille.