© 2010–2021 Millas Mat

Tunfiskpasta med hermetiske skatter

en smakfull hverdagsrett

Dette er en utrolig kjapp, enkel og sunn pastarett og en absolutt hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Sausen lager du mens du koker opp vannet til pastaen så alt er ferdig samtidig. Vil du ha en ekstra sterk saus så tilsett noen få dråper Tabasco eller din favoritt chilisaus. Du kan selvsagt også hakke opp litt fersk chili men hele poenget med denne retten er at det skal gå fort med ting man har i bokser og på flasker.

Ingredienser

pasta for to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

tre til fire fedd hvitløk

en boks (400 gr.) knuste tomater

en spiseskje tomatpure

en teskje sukker

en spiseskje tørket oregano

en spiseskje Worchestershiresaus

havsalt og sort pepper etter smak

to bokser tunfisk i olivenolje eller vann (tilsammen 300 gr.)

ferskrevet parmesan

finhakket bladpersille

200-250 gr spaghetti

Finn frem en stor kjele og sett over vann til pastaen, tilsett en toppet teskje havsalt i vannet når det koker og tilsett pastaen.

Tilsett olivenolje i kald panne og riv hvitløken, fres den i ett minutts tid. Hell over tomatene og tomatpureen og la dette koke opp, tilsett sukker, havsalt, pepper og alle de tørkede krydderne samt Worchestershiresaus og la sausen putre på svak varme i ca. fem minutter.

Tilsett tunfisken og bruk en sleiv til å hakke opp fisken noe. Smak til med mer havsalt og pepper og la fisken bli gjennomvarm. Slå i nykokt pasta, vend alt godt sammen og server med frisk bladpersille og gjerne noen ristede pinjekjerner. Litt parmesan er også lov.