© 2010–2021 Millas Mat

Tsukune og Horenso No Goma Ae

kyllingboller og sesamspinat

Har du lyst på litt moderne japansk feel-good-food? Da er dette oppskriften for deg med kylling, og aromatiske japanske ingredienser som soya, sesam, mirin og massevis av fersk spinat med en supergod sesamdressing.

Ingredienser

middag for to:

kyllingbollene:

400 gr kyllingkjøttdeig

to finsnittede vårløk

en spiseskje frisk revet ingefær

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje mirin (søt risvin)

en teskje sesamolje

1/3 dl av et sammenpisket egg

en teskje maisenna

panko til justering av farsen

nøytral olje til steking

----

saus til kyllingbollene:

2 1/2 spiseskje lys soyasaus

2 1/2 spiseskje mirin (søt risvin)

en spiseskje sukker

en spiseskje østerssaus

et knust fedd hvitløk

----

sesamdressing til spinaten:

en spiseskje lys soyasaus

en teskje sukker

en teskje tahini (sesampasta)

en teskje ristede sesamfrø

250-300 gr fersk spinat, forvellet i lettsaltet vann

Begynn med å sette over vann til ris og spinat. Pisk sammen alle ingredienene til kyllingbollesausen og til sesamdressingen og sett disse til side. Sett over risen når vannet koker og dropp i spinaten, gi den et minutt før du har den over i et dørslag og skyller den raskt i kaldt vann så den ikke mister grønnfargen.

Bland sammen alle ingrediensene til kyllingbollene og juster farsen med panko til den er såpass fast at du kan trolle ut kjøttbollene. Legg de oer på en tallerken etterhvert som du ruller dem og så er de klare for steking. Varm oljen i en dyp panne og stek bollene pent gylne, ikke bruk for hard varme siden bollene må få tid til å gjennonstekes. Når bollene er gylne på alle sidene heller du i sausen, koker den opp og setter på lokk. Skru ned varmen lavt slik at bollene kan ligge og surre i noen få minutter.

Klem vannet ut av spinaten med hendene, ta litt og slitt slik at det ikke danner seg lommer av vann. Miks de deretter sammen med sesamdressingen og legg det over i en egen bolle. Legg opp risen i en av bolle og kyllingbollene i den tredje. Server med ekstra sesamfrø.