© 2010–2020 Millas Mat

Torsk og potetgrateng med ostesmuler

potet, fisk og gulrot gjort bra

Fisk, potet og gulrot blir av ganske mange beskrevet som vanlig norsk mat, og det er det. Men måten mange fikk det servert på vekker ikke akkurat sterke kulinariske minner. Men lag en seng av potetene som fisken kan bakes oppå, en enkel men god kremsaus og sprø smuler med parmesan som beskytter fisken under baking - da er vi på et helt nytt nivå. Og disse gulrøttene kan du spise mange av så lag gjerne litt ekstra. De forsvinner nemlig fort.

Torsk og potetgrateng med ostesmuler

Ingredienser

nok til to:

fire til seks kokefaste poteter i skiver

havsalt til potetene

----

fisk og saus:

400 gr torskeloin, fersk eller frossen kan brukes

to dl kremfløte

en knivsodd chiliulver, chil

to spiseskjeer revet parmesan

to spiseskjeer frisk finhakker persille

havsalt og sort pepper etter smak

----

bakte gulrøtter:

fire gulrøtter

en spiseskje vanlig olivenolje

en halv spiseskje nøytral honning

havsalt etter smak

----

ostesmuler:

fire spiseskjeer panko

to spiseskjeer revet parmesan

to spisekjeer frisk finhakker persille

to spiseskjeer vanlig olivenolje

Kok potetene møre i saltet vann og la de over i et dørslag så de får dampet godt av seg. Kutt gurøttene i staver og miks de godt sammen med olivenolje, honning og havsalt. Spre de utover et stekebrett og sett de til side.

Finn frem to boller. I den ene har du kremfløte, parmesan, persille, chili, havsalt og pepper som du pisker godt sammen. I den andre har du panko, parmesan, persille og olivenolje som du mikser godt.

Kutt fisken i passende stykker. Bruker du frossenfisk bør den være halvtint.

Sett ovnen på 200 ° C varmluft og smør en passende ildfast form med litt smør. Legg i halvparten av potetene i formen og hell over halvparten av sausen, så resten av potetene og sausen. Arranger fisken på toppen og dekk den godt med ostesmulene. Sett formen nederst i ovnen og brettet med gulrøtter over. Gi det hele 20-25 minutter før du vender litt på gulrøttene og sjekker om fisken har begynt å flake seg.