© 2010–2019 Millas Mat

Tonkatsu svinefilet :: japansk panert svin

Tonkatsu er en rett som portugiserne brakte med seg til Japan på begynnelsen av 1900-tallet. Den har utviklet seg mye i løpet av de siste hundre årene og nå ser japanerne på den som sin egen. Her følger det en tradisjonell oppskrift med en velsmakende dipsaus. Server med sushiris og tradisjonell japansk pickle som tsukemono og kohaku-namasu. Pankosmuler kjøpes ferdig i poser fra asiatiske markeder.

Tonkatsu svinefilet :: japansk panert svin

Ingredienser

400 gr svinefilet

to egg

tre spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

125 gr pankosmuler

——

Tonkatsu saus:

en dl tomatketchup

en halv dl Worchestershiresauce

en halv dl sake (risbrennevin)

en spiseskje revet frisk ingefær

en spiseskje revet frisk hvitløk

litt sukker etter smak

tre spiseskjeer mirin (søt risvin)

Begynn med å lage sausen. Ha alle ingrediensene i en kjele og pisk det godt sammen mens det koker opp. Skru ned varmen og la sausen småkoke i 25-30 minutter. Bruk en hullsleiv til å fjerne skummet som legger seg på toppen og la sausen avkjøle seg litt før servering.

Saus som blir til overs kan oppbevares i kjøleskap i tre til fire uker. Det er all eddiken i sausen som gjør den svært holdbar.

Del opp kjøttet i tynne skiver, ikke mer enn ca. 1/2 cm tykkelse. Del gjerne skivene i mindre biter så du får små nuggets.

Ha solsikkeolje i en dyp panne og sett den på medium sterk varme. Pisk sammenn egg, salt og pepper i en liten bolle. Ha melet i en annen bolle og panko i den siste bollen. Dypp kjøttet først i melet og pass på at det dekkes helt, deretter i egg og til sist i panko. Stek kjøttet gyllent. Del en bit i to for å skjekke at det blir gjennomstekt. Er det ikke det må du sku ned varmen og la kjøttet steke litt lengre.

Hold kjøttet varmt i ovnen på ca. 150 °C i en ildfast form mens du steker opp resten.