Tomatposjert fisk i chiliolje

tomater og torsk er en herlig kombo

Fisk og tomat er en klassisk kombinasjon med dype røtter i Spania og Portugal og det smaker helt fantastisk godt sammen. Denne retten minner en god del om bacalao og kan lages med alle typer hvit fast fisk - men torsk egner seg spesielt godt og er meget enkelt å få tak på for de fleste. Finner du ikke ferske tomater kan du fint bruke hermetiske, det er ikke noe problem.

Ingredienser

500 gr torskefilet, skinn og benfri

havsalt og sort pepper til fisken

----

0,6 dl vanlig olivenolje

en banansjslott i tynne skiver

tre fedd hvitløk i tynne skiver

en teskje knuste chiliflak

300 gr ferske cherrytomater, delt i to

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje fiskesaus (nam pla)

omlag to dl vann

grovhakket mynte og koriander til garnering

frisk lime etter smak

----

tortillas, toast eller ris til servering

Finn frem en dyp panne med tilhørende lokk. Om pannen ikke har lokk kan du bruke et stykke aluminiumsfolie. Hell all oljen i pannen og tilsett skivet løk og hvitløk. Skru på full varme og stek løken gyllenbrun men se til at den ikke brennes. Mot slutten av steketiden tilsetter du chiliflakene. Ta ut løken av pannen men behold mesteparten av oljen.

Tilsett tomatene og la de frese godt inntil de begynner å mykne noe. Krydre med havsalt og pepper. Mos de litt med med baksiden av en sleiv og tilsett fiskesaus og vann. Kok opp og la det boble og redusere seg litt.

Kutt fisken i passende serveringsstykker og krydre de godt med havsalt og pepper. Legg de i tomatkraften. Fiskestykkene skal ikke dekkes helt med dytt de litt nedi tomatene. Sett på lokk og posjer fisken i fem til syv minutter eller til den flaker seg.

Fordel fisk og tomatkraft i passende boller og garner med løkblandingen, friske urter og frisk lime. Server med ditt foretrukte karbohydrat ;-)