© 2010–2022 Millas Mat

Tomato bisque

tomatsuppe med ris

En bisque høres veldig fancy ut men det rett og slett en suppe der man bruker ris som fortykningsmiddel for en silkeglatt konsistens uten å bruke klassisk jevning. Mange mener dette gjør suppen ekstra god og hverm er jeg til å være uenig? Tomatsuppe er en av mine favoritter og sammen med et deilig ostesmørbrød eller to blir dette en nydelig middag. Kenny Bania* må bare påstå at "soups not a meal" - han tar feil.

Ingredienser

suppe for to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en finhakket løk

en stilk finhakket selleri

to fedd finhakket hvitløk

en boks (400 gr.) knuste tomater (polpa)

seks dl mild kyllingkraft

en halv teskje røkt søt spansk paprika (pimenton)

halvannen spiseskje langkornet ris

en halv dl kremfløte + litt ekstra til garnering

en snau teskje sukker

havsalt og sort pepper etter smak

noen små klyper chilipuøver eller cayenne

gressløk til garnering

grilled cheese til servering

Varm olivenoljen i en romslig suppekjele og fres løk og selleri blankt og mykt før du tilsetter hvitløken og freser den et minutts tid eller så. Pass på varmen, her skal ingenting brunes, det skal bare bli mykt og blankt.

Hell på tomater og kraft og kok opp. Tilsett paprika, sukker, havsalt og pepper og rør det godt inn. Tilsett risen og kok opp, reguler varmen så suppen småkoker fint. Skum av etterhvert og la suppen koke i omlag 35-40 minutter. Ta kjelen av varmen og kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og rør den godt inn. Smak på suppen og sjekk om den trenger mer chili, havsalt eller sukker. Dette avhenger av syren i tomatene.

Anrett suppen i pasende boller og garner med litt fløte og et lett dryss finsnittet gressløk. Server med varme grilled cheese rett fra jernet.

*Seinfeld ref.