© 2010–2021 Millas Mat

Toad in a hole

pølser i hi

Engelsk pubkjøkken – det har jo en viss sjarme når maten lages skikkelig med gode råvarer. Jeg har spist en forferdelig variant av dette en gang og det var på bryllupsreisen vår i Skottland. En veldig koselig pub i en idyllisk liten kystlandsby serverte alt noe av det mest begredelige jeg har sett på en tallerken. Det viste seg at det var en ferdigrett de hadde puttet i mikroen og servert. De hadde riktignok tatt seg bryet med å ta den ut av aluminiumsformen og lagt den på en tallerken- uten at det forbedret smaken. Men når den lages skikkelig sånn som dette er det nydelig mat og jeg serverer den kun med dampede grønnsaker og min oldemors herlige saus som du finner oppskrift på i fremgangsmåten.

Ingredienser

røre:

150 gr hvetemel

en teskje havsalt

en halv teskje hvitt pepper (muntok)

tre egg

tre dl helmelk

en spiseskje finhakket frisk gressløk

en spiseskje frisk finhakket persille

en teskje engelsk sennep (Colmans)

fire-seks gode pølser med litt smak (Chistorra, chorizo el.)

en til to rødløk

to spiseskjeer solsikkeolje

Sett ovnen på 180 °C (vrmluft) og finn frem en liten langpanne på omlag 20x30 cm.) Begynn med å lage røren siden den skal svelle litt. Finn frem en romslig bolle og bland sammen hvetemel, havsalt og pepper. Lag en grop i midten og knekk i eggene. Bruk en tresleiv til å piske eggene inn i melet og tilsett melken litt etter litt. Pisk i vei inntil du har en glatt røre. Tilsett deretter urter og sennep. Sett røren til side på benken, den trenger ikke dekkes til eller stå kaldt.

Tilsett oljen i langpannen og drei på den så den fordeles. Skrell løken men la den henge sammen i festet og kutt den i seks bøter. Legg båtene nedi oljen og snu de så de dekkes av olje på begge sider. Gjør det samme med pølsene men del de i to så de ikke blir så lange. Bakl løken og pølsene i ovnen i omlag 20-25 minutter inntil de er gylne. Skru opp ovnen til 210 °C og pisk opp røren en siste gang. Hell den forsikrig innimellom løkbåtene og pølsebitene (du kan også helle røren i en mugge for bedre kontroll) men pass på for det kan sprute litt. Bak deretter formen i 30-40 minutter eller inntil den er oppblåst og gyllen. Ikke åpne ovnsdøren mens stekingen pågår, da vil den falle sammen.

Serveres straks med grønnsaker og saus. Min oldemors sauseoppskrift finner du her.