Toad in a hole - engelsk pubfair

en tittel det er vanskelig å oversette godt

Det engelske pubkjøkken- det har jo en viss sjarme når maten lages skikkelig med gode råvarer. Jeg har derimot spist en forferdelig variant av dette en gang og det var på bryllupsreisen vår i Skottland. En veldig koselig pub i en idyllisk liten kystlandsby serverte noe av det mest begredelige jeg har sett på en tallerken. Det viste seg at det var en ferdigrett de hadde puttet i mikroen. De hadde riktignok tatt seg bryet med å ta den ut av aluminiumsformen og lagt den på en tallerken- uten at det forbedret smaken. Men når den lages skikkelig er det nydelig mat og jeg serverer den kun med litt erter til og en herlig saus basert på god eplecider.

Ingredienser

røre:

150 gr hvetemel

en teskje havsalt

en halv teskje hvitt eller sort pepper

tre hele egg

tre dl helmelk

en spiseskje finhakket frisk gressløk

en teskje engelsk sennepspulver, Colmans

fire til seks gode velkrydrede pølser

to rødløk, kuttet i båter

to spiseskjeer solsikkeolje til bruning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C varmluft og finn frem en liten langpanne eller ildfast form på omlag 20x30 cm. Begynn med å lage røren siden den skal svelle litt. Finn frem en romslig bolle og bland sammen hvetemel, sennep, havsalt og pepper. Lag en grop i midten og knekk i eggene. Bruk en tresleiv til å piske eggene inn i melet og tilsett melken litt etter litt. Pisk inntil du har en glatt røre. Tilsett deretter gressløk og sett røren til side på benken, den trenger ikke dekkes til eller stå kaldt.

Tilsett oljen i langpannen og drei på den så den fordeles. Skrell løken men la den henge sammen i festet og kutt den i seks båter. Legg de nedi oljen og gni de litt rundt så de dekkes på begge sider og gjør det samme med pølsene. Bak løken og pølsene i ovnen i omlag 20-25 minutter inntil de er gylne. Skru opp ovnen til 210 °C og pisk opp røren en siste gang. Hell den forsiktig mellom løkbåtene og pølsebitene (du kan også helle røren i en mugge for bedre kontroll) men pass på for det kan sprute litt. Bak deretter formen i 30-40 minutter eller inntil den er godt oppblåst og gyllen. Ikke åpne ovnsdøren mens stekingen pågår, da vil den lettere falle sammen.

Serveres straks med ønsket tilbehør.