Tiger, kikert- og chorizostuing

ikke spis tigeren

Jeg vurderte en liten stund å kalle dette for tigerstuing men kom frem til at det var temmelig misvisende. Det er altså tigerreker eller scampi det er snakk om. Dette er en tradisjonell spansk oppskrift som også inneholder den velkjente chorizoen samt chili, sherryeddik og tørr sherry som gir en ekstra nydelig kraft. Server denne gryten med en liten brødbit for å få med alle de gode smakene.

Ingredienser

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

tre pequillo eller en teskje knuste chiliflak

en liten rødløk i tynne skiver

to knuste fedd hvitløk, finhakket

150 gr god chorizo i små terninger

halvannen spiseskje sherryeddik eller hvitvinseddik

tre spiseskjeer tørr sherry

to bokser (800 gr) kikerter, godt avrent og skylt

en dl kyllingkraft

250 gr fersk spinat

tjue store rensede økologiske tigerreker eller scampi

havsalt og sort pepper etter smak

Varm opp tre spiseskjeer olivenolje i en romslig panne og tilsett rødløk, la den frese litt før du har i chili og fortsetter med hvitløk og chorizo. La det frese i noen minutter slik at chorizoen stekes litt før du tilsetter sherryeddik og koker den inn. Ha i sherry og la den redusere seg til mesteparten er borte.

Tilsett kikertene og rør de godt inn. La alt koke i noen få minutter. Hell på kyllingkraften og la alt koke i vel ti minutter. Kikertene skal etterhvert gå litt i oppløsning slik at dette blir en stuing. Rør jevnlig slik at ingenting setter seg fast.

Finn frem en ny panne mens kikertene koker og tilsett litt olivenolje. Stek tigerrekene i et minutts tid på hver side så de blir korallrøde. Krydre de lett med havsalt og pepper. Når de er klare setter du pannen til side og tilsetter all spinaten i stuingen. La i litt vann slik at spinaten dampes og faller sammen. Vend inn rekene fra pannen til slutt.

Smak til med havsalt og pepper og server straks.