© 2010–2020 Millas Mat

Tiger-, kikert- og chorizostuing

ikke spis tigeren

Jeg vurderte en liten stund å kalle dette for tigerstuing men kom frem til at det var temmelig misvisende. Det er altså tigerreker eller scampi det er snakk om. Dette er en tradisjonell spansk oppskrift som også inneholder den velkjente chorizopølsen samt chili, sherryeddik og tørr sherry som gir en ekstra nydelig saus. Server denne gryten med en liten brødbit for å få med alle de gode smakene.

Tiger-, kikert- og chorizostuing

Ingredienser

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

tre pequillo eller røde chili uten frø, finhakket

en liten rødløk

to knuste fedd hvitløk

150 gr chorizo i skiver

halvannen spiseskje sherryeddik

tre spiseskjeer tørr sherry

400-600 gr hermetiske kikerter

en dl kyllingkraft

75-150 gr finhakket fersk spinat

tjue store rensede tigerreker

en håndfull revet frisk basilikum

havsalt og sort pepper etter smak

Varm opp to spiseskjeer olivenolje i en romslig panne og tilsett chilipepper, rødløk og chorizo. La det koke i noen få minutter før du tilsetter hvitløken. La den frese med i noen minutter før du tilsetter sherryeddik og sherry og la det redusere seg til mesteparten er borte.

Tilsett kikertene og rør de godt inn. La alt koke i noen få minutter. Hell på kyllingkraften og la alt koke i vel 10 minutter.

Finn frem en ny panne og tilsett den siste skjeen med olivenolje. Stek tigerrekene i 30-40 sekunder på hver side så de blir korallrøde. Ha de over i kikertene sammen med spinaten og la den falle sammen litt.

Smak til med havsalt og pepper og server med et dryss revne basilikumblader.