The Tiki-Teriyaki Hot Dog 照り焼き

litt fra Japan og litt fra Hawaii

Ananas sammen med appelsinen er og blir kanskje de beste og første eksemplene på eksotisk frukt. I hvert fall her i Norden. Rundt første halvdel av 1800-tallet dukket det opp reklame for ananas-konsentrat man kunne bruke til punsj og etter hvert kom det syltet vare på glass. Men det skulle ta mye lengre tid før nordmenn flest fikk smake fersk vare. Denne friske salsaen med grillet ananas, løk, koriander og chili smaker helt fantastisk som topping på grillede pølser. Ideen til disse har jeg fått fra en matskribent på Hawaii. Og hvorfor ikke bruke resten av ananasen til å lage en frisk cocktail? Like god med eller uten alkohol.

Ingredienser

seks store pølsebrød, gjerne hjemmebakte

seks grillpølser, velg kylling, svin eller biffvarianter

seks tynne skiver bacon eller stjernebacon

tannstikker til å feste baconet

Terikyakisaus til pensling


----

grillet ananassalsa:

3/4 fersk ananas i grove biter

en liten finhakket rødløk

en finhakket grønn chili eller jalapeño

to spiseskjeer frisk finhakket koriander

frisk lime etter smak

havsalt etter smak

Fremgangsmåte

Vikle baconet rundt pølsene og fest med tannpirkere i hver ende for å holde baconet på plass under steking. Hell litt Teriyaki i en skål og finn frem en pensel.

Grill den ferske ananasen til den får pene grill-striper, la den avkjøles litt og del den deretter opp i små terninger. Ha den over i en bolle og tilsett finhakket rødløk, koriander og chili. Vend det hele lett sammen og smak til med frisk lime og havsalt.

Grill pølsene til de er pent stekt og baconet er sprøtt. Ta ut tannpirkerne og pensle flere ganger med med Teriyaki når de begynner å bli ferdige. Varm brødene i noen få sekunder på grillen med snitteflaten ned slik at de ristes litt. Legg pølsene i varme brød og topp med salsaen.