© 2010–2020 Millas Mat

The Stew

en vegetarcurry som bare er din

Noen oppskrifter går viralt uten at man helt kan forklare hvorfor. Dette er en av dem. Allison Robins indisk-inspirerte curry med kikerter, kokosmelk, grønne-grønnsaker og gurkemeie er ikke på noen måte nyskapende men den traff leserne av New York Times. Den kom kanskje på rett tid? Kanskje noen ville ha noe sunnere og lettere eller kanskje akkurat hadde vært i India og ville gjenskape noen av smakene for å bevare reiseminnene.

The Stew

Ingredienser

tre til fire spiseskjeer vanlig olivenolje til steking:

en finhakket løk

tre fedd hvitløk, finhakket

en tommelstor bit frisk ingefær, finhakket eller en teskje malt

en god klype havsalt og sort pepper

en boks (400 gr) kikerter, godt avrente og skylte

en teskje knuste chiliflak (eller mer)

en teskje malt gurkemeie

en medium stor søtpotet in grove terninger

en boks (400 gr) kokosmelk (ikke bruk lett)

omlag tre dl grønnsakskraft

150-200 gr grovt strimlet grønnkål, pak choi eller spinat

----

litt yoghurt, frisk koriander og ristede nøtter til garnering

Varm oljen i en romslig gryte og tilsett løk, hvitløk og ingefær sammen med en god klype havsalt. Når de har blitt myke og fått litt farge tilsetter du kikertene sammen med chiliflak og gurkemeie. La kikertene steke i drøye fem minutter og vend på dem innimellom. Krydre med litt mer havsaLT og pepper Når de er klare tar du ut to spiseskjeer av kikertene som du bruker d\til å garnere den ferdige retten.

Tilsett søtpotet og rør de godt inn. Når de har blitt litt blanke heller du på kokosmelk og kraft og lar gryten koke uten lokk i 35-40 minutter. Den skal tykne og reduseres noe. Når den har kokt ferdig rører du inn grønnkålen. Juster smaken med havsalt og sort pepper. Øs opp maten i dype tallerkener og garner med yoghurt, korinder og de stekte kikertene.