© 2010–2022 Millas Mat

The Stew 1.0

en vegetarcurry som bare er din

Noen oppskrifter går viralt uten at man helt kan forklare hvorfor. Dette er en av dem. Allison Robins indisk-inspirerte curry med kikerter, kokosmelk, grønne-grønnsaker og gurkemeie er ikke på noen måte nyskapende men den traff leserne av New York Times som en missil. Den kom kanskje på rett tid? Kanskje noen ville ha noe sunnere og lettere den uken, eller kanskje noen akkurat hadde vært i India og ville gjenskape noen av smakene for å bevare reiseminnene.

Ingredienser

nok til to:

tre til fire spiseskjeer vanlig olivenolje til steking:

en løk, finhakket

tre fedd hvitløk, finhakket

en tommelstor bit frisk ingefær, finhakket

en god klype havsalt og sort pepper

en boks (400 gr) kikerter, godt avrente og skylt

en teskje knuste chiliflak (eller mer etter smak)

en teskje malt gurkemeie

en medium stor søtpoteter grove terninger

en boks (400 gr) kokosmelk

omlag tre dl grønnsakskraft

200 gr grovt strimlet grønnkål, pak choi eller spinat

----

litt yoghurt og frisk koriander til garnering

Varm oljen i en romslig gryte og tilsett løk, hvitløk og ingefær sammen med en god klype havsalt. Når de har blitt myke og fått litt farge tilsetter du kikertene sammen med chiliflak og gurkemeie. La kikertene steke i drøye fem minutter og vend på dem innimellom. Krydre med litt mer havsalt og pepper Når de er klare tar du ut to spiseskjeer av kikertene som du bruker til å garnere den ferdige retten.

Tilsett søtpotet og rør de godt inn. Når de har blitt litt blanke heller du på kokosmelk og kraft og lar gryten koke uten lokk i 35-40 minutter. Den skal tykne og reduseres noe. Når den har kokt ferdig rører du inn den grønne grønnsaken du har valgt. Juster smaken med havsalt og sort pepper. Øs opp maten i dype tallerkener og garner med yoghurt, koriander og de stekte kikertene.