The Pesto Rosso Fusili

en saus med ekstra mye smak av sol

Ideen til denne pastaen fikk jeg fra et gammelt intervju med Madonna. I et lite avsnitt beskriver hun den første tiden da hun kom til New York og hadde svært lite penger. Hun leve på billig mat og pasta med rød pesto hadde vært en av hennes favoritter fra hun var liten. Da jeg leste dette intervjuet som barn ante jeg ikke hva rød pesto var, med denne setningen ble i hvert fall lagret et sted i minnebanken og her er oppskriften slik jeg ville servert den i dag med bacon, løk, ruccola og ekstra pinjekjerner.

Ingredienser

250 gr fusili eller penne

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en løk, finhakket

to fedd hvitløk, finhakket

125 gr flisrøkt bacon, finhakket

fire spiseskjeer pesto rosso eller en god ferdigkjøpt type

noen få spiseskjeer av kokevannet fra pastaen

125 gr frisk ruccola, renset og vasket

----

ristede pinjekjerner til garnering

finrevet parmesan til garnering

Fremgangsmåte

Sett over pastaen til koking og sett en romslig panne på varmen. Tilsett olje og finhakket løk, når de begynner å bli blank tilsetter du finhakket bacon og når det begynner å bli klart rører du inn hvitløken.

Ta ut litt av pastavannet i en kopp og hell fra resten av vannet. La pastaen hvile litt i et dørslag mens du gjør ferdig sausen.

Tilsett pesto og noen spiseskjeer pastavann og pisk det godt ut. Ha i pastaen og vend på den slik at den dekkes av sausen. Tilsett mer pastavann etter behov, du ser fort når den er smurt tilstrekkelig og sausen har kommet inn i alle rillene på pastaen. Smak til med havsalt og pepper og miks inn ruccola. Anrett i passende dype tallerkener og dryss over noen pinjekjerner og parmesan før servering.