© 2010–2022 Millas Mat

The Big Oven Roast

alt i en panne

Dette er en av de mest komfortable rettene jeg vet om. Alt lages i en panne og den passer seg selv i ovnen mens du slapper av etter en dag med skole eller jobb. Ingrediensene er enkle og det smaker fabelaktig. Retten har opphav fra det italienske bondekjøkkenet med sin rustikke sjarm. Bare sett pannen på bordet og la alle forsyne seg selv.

Ingredienser

middag for fire:

fire til fem rå, tinte kyllinglår

250 gr medisterpølser eller annen pølse du liker

vanlig olivenolje til steking

en stor rødløk i tykke skiver

tre paprika i ass. farger

600 gr poteter

fire fedd hvitløk m/skall

chili, romarin, timian og oregano etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 225 °C og plasser risten midt i ovnen. Finn frem en stor dyp langpanne med høye kanter og smør bunnen lett med en drøy spiseskje olivenolje.

Brun pølsene lett i en panne med litt olivenolje, prikk de litt i skinnet med en kniv og sett de til side for avkjøling. Kutt dype snitt i kyllinglårene igjennom skinnet og helt ned til benet. Rens og kvarter paprikaene, skrubb og og kutt potetene i to på langs og deretter på tvers så hver potet dels i fire store biter. Er de svært store så del de i seks. Kutt løken i grove skiver. Behold hvitløken hel og med skallet på.

Ha alle ingrediensene i en stor miksebolle og ta med alt fettet fra pannen med pølsene. Hell over nok olivenolje til at alt smøres tilstrekkelig og dryss over havsalt, pepper, chili og krydderurter. Bruk hendene til å mikse alt godt sammen og hell alt over i den preparerte langpannen. Spre grønnsakene utover og legg kyllingen på toppen med skinnsiden opp. Dryss de med litt ekstra havsalt og plasser formen i ovnen.

La forme stå i omlag en time og sjekk at kyllingen er gjennomstekt og at potetene er helt møre. Dryss gjerne over litt frisk timian eller bladpersille før servering.