© 2010–2021 Millas Mat

The New York Times Mac & Cheese

det enkle er og blir det beste

Det er mye god ost i en mac & cheese og med denne oppskriften slipper du både å lage bechamel og å koke makaronien på forhånd. Det sparer deg for endel ekstrajobb. Oppskriften er fra den kulinariske seksjonen av New York Times, en av verdens mest anerkjente og respekterte dagsaviser. Dette er en fin mulighet til å få brukt opp mindre osterester du har i kjøleskapet eller i fryseren. Jeg anbefaler at bruker oster med litt smak i. En mild pizzaost fungerer ikke her.

Ingredienser

nok til tre:

to spiseskjeer smør

2 1/2 dl cottage cheese (ikke bruk lettvarianten)

en halv liter helmelk

en halv teskje chilipulver

en teskje Colmans sennepspulver

litt revet muskat etter smak

sort pepper etter smak

havsalt om nødvendig

400 gr revet blandet ost (jeg har brukt Cheddar, parmesan og Norvegia)

250 gr ukokt makaroni, gjerne fullkorn

Sett ovnen på 190 °C og plasser risten i midten. Smør en liten ildfast form med en spiseskje av smøret. Riv opp all osten og se til at de ulike slagene blir blandet sammen. Ta ut omlag 75 gr. av osten og legg den til side i en liten bolle. All den andre osten har du over i en stor blandebolle.

Tilsett cottage cheese, melk, alle krydderiene og sennepen i en blender sammen med evt. havsalt og pepper og kjør det hele godt sammen. Hell dette over all den revne osten i blandebollen og tilsett ukokt makaroni. Vend det hele sammen og ha det over i den smurte formen. Dekk med folie og bak den i omlag 30 minutter,

Ta formen ut av ovnen, rør opp blandingen med en skje og dryss på osten. Fordel resten av smøret over og bak formen i ytterligere 30 minutter uten folie. La den stå i noen minutter før servering for å sette seg litt mens du lager en liten sidesalat.