© 2010–2022 Millas Mat

The New Meatsauce

kjøttsausen har blitt oppgradert

Den personen som tok en stjerneanis og puttet den i tomatsausen fortjener en medalje - for resultatet blir helt fantastisk. Spaghettisausen mange av oss vokste opp med (inkl. meg selv) som ofte var basert på kjøttdeig, vann og tomatpuré er virkelig moden for en oppgradering. Denne sausen passer de fleste typer pasta, her har jeg valgt en stor rigatoni og garnert med fersk basilikum rett fra drivhuset. For en luksus.

Ingredienser

tre porsjoner saus:

fire spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en løk, finhakket

en stangselleri, finhakket

en stor gulrot, finhakket

to til fire fedd hvitløk, finhakket

en teskje tørket timian

to hele stjerneanis

400 gr kjøttdeig

en drøy dl Marsala eller god rødvin

en boks (400 gr) knuste tomater (polpa)

to dl vann (skyll ut av boksen med dette)

to spiseskjeer kalvefond eller oksefond

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje sukker

en teskje sherryeddik eller rødvinseddik

----

pasta til servering

friske revne basilikumblader til garnering

Finhakk alle grønnsakene og fres de mykt i olivenolje. Tilsett timian og stjerneanis mot slutten og ha det frese med og krydre med havsalt og pepper. Ha alt innholdet fra kjelen over i en bolle og sett til side. Tilsett resten av olivenoljen og brun kjøttet godt mens du hakker det opp. Når kjøtter er klart har du grønnsakene tilbake i kjelen, tilsetter vinen og koker den nesten helt inn. Hell over tomater, vann og fond, tilsett litt med havsalt og pepper, ha i sukkeret og kok opp.

La sausen koke i en times tid og la den koke uten lokk det siste kvarteret for å redusere væsken og gjøre sausen fyldigere. Tilsett eddiken, plukk ut anisene og juster sausen med havsalt og mer pepper om nødendig.

Miks sausen sammen med nykokt pasta og garner med frisk basilikum.