© 2010–2022 Millas Mat

The Khoo-Quiche

100% fransk

Jeg har laget mange varianter av Quiche, men den tradisjonelle varianten fra Lorraine ineholder ikke løk eller det minste lille gram av ost så den er så absolutt annerledes i smaken. Men det betyr ikke at den ikke er god - for denne er fantastisk god. Den er enkel å lage hjemme og jeg anbefaler å bruke en paiform med løs bunn for enklest og penest resultat.

Ingredienser

90 gr smør

en teskje sukker

en klype havsalt

180 gr hvetemel

to eggeplommer (ta vare på eggehvitten)

omlag to spiseskjeer kaldt vann

----

150 gr bacon eller lardons i terninger

fire egg + to eggeplommer

tre dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

Ha smør, sukker og havsalt i en bolle og rør det hele godt sammen. Tilsett hvetemel, eggeplommer og vann og miks det inn helt til det hele får en sandete konsistens. Elt den sammen på bakebordet og pakk den inn i plastfilm og la den hvile kaldt i en times tid.

Ta deigen ut og la den får en halvtime på kjøkkenbenken så den ikke er iskald. I mens smører du formen og drysser den med litt hvetemel. Kjevle den ut mellom to lag kjøkkenpapir. Smør paiformen og kle den med deigen. Pensle bunnen med eggehvitte og sett formen kaldt i en halvtimes tid. I mens laget du fyllet.

Stek baconet sprøtt og gyllent g la det renne av seg på kjøkkenpapir. Spre det deretter utover paibunnen. Pisk sammen egg, eggeplommer, kremfløte, havsalt og pepper og hell dette over i paiformen. Bak paien ved 180 °C i omlag 40 minutter inntil eggemassen har stivnet og toppen er gyllen.

Bildet er lånt fra sbs.com/au