The Hemingway Papa Doubleburger

over bålet i det fri eller på et mer sivilisert kjøkken

Denne burgeren er fra en samling av oppskrifter som Hemingway selv skrev ned i 1960- årene. Han var kjent for å være interessert i mat, ikke bare å spise den men også hvordan man lager den. Dette har nok en sammenheng med at han selv elsket campingturer hvor han laget sin egen mat under åpen himmel. Han benyttet endel ferdigproduserte krydderblandinger i sin originale oppskrift som ikke lengre en i produksjon men som er erstattet etter beste nevne.

Ingredienser

gir fire tynne burgere:

400 gr kjøttdeig, jeg anbefaler ikke karbonadedeig til disse burgerne

to fedd revet hvitløk

to vårløk, meget finhakket

en toppet teskje Heinz India Relish eller dillrelish

en spiseskje kapers

en teskje tørket salvie

en klype havsalt blandet med en klype sukker

en teskje lys soyasaus

et sammenpisket egg

to spiseskjeer vermut eller tørr hvitvin

smør og nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

Jeg liker å mikse sammen denne burgerfarsen på ei fjøl. Spre kjøttet litt utover med en gaffel og dryss over alle de ikke-flytende ingrediensene og arbeid farsen godt sammen med hendene eller bruk gaffelen. Samle sammen kjøttet til en klump og lag en fordypning i midten, tilsett soya, sammenpisket egg og vin og jobb det inn i kjøttet.

La farsen hvile et kvarters tid og form deretter ut fire burgere. Stek de ved god varme i omlag fire minutter på hver side eller til de har en gyllen stekeskorpe på hver side.

Anrettes i varme brød med ønsket tilbehør. Alt er lov så bruk det du har og det du liker. Jeg har valgt ost, karamellisert rødløk, ketchup og bacon.