The Shake Shack Double Shack Burger

fra Shake Shack til In-N-Out Burger

Savner du å kunne reise til USA på ferie? Lag disse to berømte burgerne fra henholdsvis Shake Shack i New York og In-n-Out i California hjemme på ditt eget kjøkken. Du vil ikke angre - jeg lover. Smashburgere som kun består av rent nykvernet kjøtt har vært en stor hit de siste årene. Kjøttet presses flatt i pannen på god varme og krydringen er bare litt havsalt. Høres enkelt ut, og det er det også og smaken er helt super.

Ingredienser

til to doble burgere:

400 gr fersk kjøttdeig med minst 9-10% fettinnhold

havsalt etter smak

fire skiver Cheddar eller annen passende burgerost

to blader isbergsalat

en tomat i tynne skiver

to burgerbrød eller briochebrød

----

dressing - spread

to spiseskjeer god majones (Hellmanns)

to spiseskjeer ketchup (Heinz)

en spiseskje av laken fra et glass sylteagurk

en klype hvitløkspulver

en klype løkpulver

en klype søt paprika

en klype chilipulver

----

fries til servering

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kaldt. Sett fries i ovnen slik at de er klare når burgeren er klare. Sett en jernpanne på god varme, del burgerbrødene i to og rist de lett gylne i tørr panne. Pass godt på så du ikke brenner dem.

Del opp kjøttet i fire jevnt store biter og trill de til boller. Finn frem en bred stekespade og en kjøttklubbe.

Fold isbergsalaten sammen slik at den er omtrent like stor som burgerbrødet og kutt tomaten i skiver. Finn frem osten og legg skivene klare.

Sett jernpannen tilbake på god varme og legg i kjøttet, press ned med stekespaden og bruk klubben til å hjelpe. Du skal presse de hardt ned og det vil bli endel sprekker i kantene, men det er slik det skal være. Dryss på havsalt og la de ligge i fred inntil de har fått skikkelig stekeskorpe. Snu dem og legg en osteskive på hver burger. La osten smelte mens burgerne stekes ferdige. Når de er klare legger du to og to oppå hverandre og plasserer dem på brødet. Legg på tomat og isbergsalat og topp med en god skje av dressingen.

In-n-Out Double Double Animal Style

Dette er den samme burgeren som beskrevet ovenfor, men med noen ekstra tilegg:

Leg dressingen som vanlig, men tilsett relish. Når burgerne er presset ut i pannen, spre godt med sennep på toppen før de snus og tilberedes som beskrevet ovenfor. Når osten har smeltet legger du en skje med løk på hver burger før du legger to og to oppå hverandre. Smør begge delene av brødet med dressing og på bunnen legger du på syltet agurk og syltet chili. Deretter en trekant med isbergsalat, en tomatskive og deretter to burgere med løk og ost. Plasser toppen av brødet oppå, press lett ned og server med fries til.