© 2010–2021 Millas Mat

The Dollywood Sandwich

med pulled pork og Tennessee Smokey Mountain Bourbon BBQ sauce

Dollywood er uten tvil en av Tennessee sine største attraksjoner og er en fornøyelsespark med en generelt svært godt rykte. En av årsakene til dette er maten- for parken byr på en rekke spesialiteter innenfor det som kalles southern fair. Denne sandwichen er en klassiker og ikke minst fordi den serveres sammen med fries toppet med karamellisert løk. Dolly selv er kjent som en sann elsker av spuds (I never ate a spud I didn't like) så hun har uten tvil vært involvert i utviklingen av rettene som tilbys. I de amerikanske sørstatene er pulled pork som en nasjonalrett å regne så selvsagt hører de med. Her er kjøttet mikset med en fabelaktig hjemmelaget grillsaus som jeg lager opp en gang bruker til mange ulike ting om sommeren. Den er godt på nærsagt alt og holder seg godt i kjøleskapet så lenge den helles på et lufttett glass.

Ingredienser

til to sandwicher:

to spiseskjeer majones til brødet

to hamburgerbrød eller potatobuns

400 gr pulled pork

fire til seks spiseskjeer Tennessee Smokey Mountain Bourbon BBQ sauce

friske salatblader, tomatskiver, skiver av rødløk eller hvit salatløk

grillkrydrede fries til servering

karamellisert løk til servering

Varm opp svinekjøttet i ovnen under folie ved medium varme. Grillsausen varmes opp i en liten kjele men ikke la det stå å koke. Mens dette varmes forbereder du grønnsakene og slynger salaten ren og tørr.

Stek fries i ovnen hvis du bruker den frosne typen og mens de steker kan du karamellisere løken etter denne oppskriften.

Del burgerbrødene og smør alle snittflatene med et tynt lag majones. Grill eller stek de gylne og sprø og la de avkjøles litt før du begynner å montere sandwichen. Hvis du vil lage den slik de gjør i Tennessee sprer du kjøttblandingen utover bunnen av brødet i et tykt lag før du topper med salatblader, tomatskiver og løk. Topp med brødet og legg hele sandwichen oppå et lite fjell av fries og karamellisert løk. Og som Dolly selv ville sagt: tuck in y'all!