© 2010–2021 Millas Mat

The Cheeseburger

klassikeren som aldri går av moten

Er det noe som er mer erke-amerikansk enn en Bacon Cheeseburger? Jeg kommer ikke på noe. En oppfinnelse fra Houston, nærmere bestemt Buffalo Drugstore som kom på bordet mens Europa stod midt oppi 2. Verdenskrig. Mitt forsøk på denne klassikeren inneholder alle elementene som er beskrevet i originalen men jeg lager mine som såkalte smashburgere og med en mer smakfull spread i stedet for kun majones. Fries og ketchup hører med og hvorfor ikke gå all th way med en shake til eller en iskald cola.

Ingredienser

til fire burgere:

400 gr ferskmalt kjøttdeig

havsalt etter smak

nøytral olje til steking

----

burgerbrød

fire skiver burgerost

tynne skiver av sprøstekt bacon

en stor tomat i løvtynne skiver

en salatløk i skiver

friske salatblader

----

spread (burgersaus):

en dl Hellmanns majones

tre spiseskjeer ketchup

tre spiseskjeer pickle relish eller finhakket sylteagurk

en teskje hvitvinseddik

en spiseskje frisk sitronsaft

havsalt etter smak

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og la den trekke i en time under plat i kjøleskapet før du smaker og sjekker om du trenger å tilsette mer havsalt. Forbered alle grønnsakene og kutt løken.

Del kjøttet i fire like deler og trill de til runde boller. Varm oljen i en jernpanne og legg i to av burgerne. Press ned med en bred stekespade og bruk en kjøtthammer så de blir flate og tynne. Dryss på litt havsalt og la de ligge i fred så de får god stekeskorpe på begge sider. Legg på ost og la den smelte og få gylne flekker, dette er lettest å gjøre ved å legge burgerne på et stekebrett, dekke de med ost og sette de i stekeovnen på 225 °C i noen få minutter. Mens de er i ovnen steker du bacon.

Anrett burgerne i varme brød med spread, salat, tomat, burger, bacon og løk. Serveres straks med en serviett.