The Balmoral Angus Beef Burger

en kongelig godbit fra grillen

Hvis du trodde at den britiske kongefamilien holdt seg helt unna noe så moderne som burgere tar du feil. Om sommeren når de kongelige var på Balmoral var det ofte Prins Philip som stod bak grillen. Dette er skildret på flere bilder og man vet også hva som ble grillet. Fersk selvfanget laks, lam fra egen gård, selvskutt vilt eller rett og slett burgere av nydelig Aberdeen Angus Beef. Her er en oppskrift fra en av kongeparets tidligere kokker - Darren McGrady som ofte preparerte kjøttet og tilbehøret mens prinsen selv fyrte opp grillen. Han var en hands-on kinda man.

Ingredienser

gir to burgere:

300 grovmalt oksekjøtt, Angus Beef

en halv teskje sellerisalt

noen få klyper Colmans Dry Mustard

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer nøytral olje

----

to burgerbrød, bruk gjerne en brioche variant

majones til smøring av brødet

friske blader av hjertesalat eller hodesalat

en heirloom-tomat i tynne skiver

en rødløk i tykke skiver, grillet

noen terninger Blue Stilton eller en god skivet Cheddar

Fremgangsmåte

Bland kjøttet med litt havsalt og form ut to jevnt store burgere. La de hvile kaldt mens du blander sammen oljen, kutter opp løk og forbereder det øvrige tilbehøret.

Pensle kjøttet med oljen på begge siden og grill burgerne. La de oppnå en kjernetemperatur. på rundt 70 °C. Når de begynner å bli ferdige legger du på små terninger av Stilton eller skivet Cheddar som på bildet og lar den smelte. Snu på løken en gang i løpet av steketiden og forsøkt så godt du kan å holde den samlet inntil den er klar.

Smør begge snitteflatene på brødene med majones og grill de raskt med den smurte snitteflaten ned. Når du skal anrette legger du først på salatblad, tomatskiver, burgeren med den smeltede osten og avslutt med løken. Topp med den andre delen av brødet.

Server straks - gjerne med saltede fries til.