© 2010–2022 Millas Mat

The Balmoral Angus Burger

en kongelig godbit fra grillen

Hvis du trodde at den britiske kongefamilien holdt seg helt unna noe så moderne som burgere tar du feil. Om sommeren når de kongelige var på Balmoral Castle var det ofte Prins Philip som stod bak grillen. Dette er skildret på flere bilder og man vet også hva som ble grillet. Fersk selvfanget laks, lam fra egen gård, selvskutt vilt eller rett og slett burgere av nydelig Aberdeen Angus Beef. Her er en oppskrift fra en av kongeparets tidligere kokker - Darren McGrady som ofte preparerte kjøttet for prinsen.

Ingredienser

gir to burgere:

300 grovmalt oksekjøtt, Angus

litt sellerisalt

noen få klyper Colmans Dry Mustard (sennepspulver)

havsalt og sort pepper etter smak

nøytral olje til pensling

----

to burgerbrød, bruk gjerne brioche eller potatobuns

friske blader av hjertesalat eller hodesalat

en hagetomat eller heirloomtomat i tynne skiver

en rødløk i tykke skiver, stekt

noen terninger Blue Stilton eller annen god blåmuggost

majones til smøring av brødet

Bland kjøttet med litt havsalt og form ut to jevnt store burgere. La de hvile kaldt mens du kutter opp løk og forbereder det øvrige tilbehøret.

Grill burgerene og la de oppnå en kjernetemp. på 70 °C. Når de begynner å bli ferdige legger du på små terninger av Stilton og lar den mykne. Snu på løken en gang i løpet av steketiden og forsøkt så godt du kan å holde den samlet inntil den er klar.

Varm brødene i snaue to minutter med snitteflaten ned. Når du skal anrette smører du først bunnen med majones, legg deretter på salatblad, tomat, burgeren med den halvsmeltede osten som du moser lett ned og avslutt med grillet løk. Smør den andre delen av brødet med majones og legg oppå.

Server straks.