© 2010–2020 Millas Mat

That 70s Quiche

broccoli, skinke og norsk hvitost

Jeg har hørt fra flere at quiche slo ned som en bombe blant norske husmødre på 70-tallet. Den var fransk, den var ny og den kunne serveres lunken. Derfor ble den også veldig populær som såkalt klubbmat og den posisjonen har den beholdt fram til i dag. Dette er en noe modernisert variant men den klassiske kombinasjonen broccoli og skinke er der. Jeg benytter dog litt mer spennende oster enn vanlig hvitost som er en gjenganger i de gamle kokebøkene.

That 70s Quiche

Ingredienser

en porsjon All-round paibunn tilsatt en teskje tørket timian i hvetemelet

en finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

litt vanlig olivenolje til steking

150 gr revet ost (bland gjerne Jarlsberg sammen med Gruyere og engelsk Cheddar)

en medium stor broccoli delt inn i små buketter

litt finhakket rød paprika

150-200 gr røkt skinke eller god spekeskinke

tre egg

to dl fløtemelk eller kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje friske timianblader

Tilberede paibunnen etter oppskriften men husk å tilsette tørket timian i hvetemelet. Mens paiskallet forsteker deler du opp broccolien i pene små buketter, veldig store buketter snitter du på langs. Kok de deretter nesten helt ferdige i fosskokende lettsaltet vann. Når de er klare heller du de i et dørslag og setter de til side. Fres paprika, løk og hvitløk mykt og blankt i litt olivenolje, strimle opp skinken og pisk sammen egg, melk, salt, pepper og timian til eggestanden.

Når paiskallet er forstekt så drysser du halvparten av den revne osten på bunnen, oppå sprer du løk og paprikablandingen jevnt utover og legg deretter på broccolibukettene. Legg skinken innimellom broccolien og hell deretter forsiktig på eggestanden innimellom grønnsakene. Avslutt med resten av osten samt frisk timian og bak paien i omlag 30-40 minutter inntil paiskallet er gyllent og eggestanden har satt seg.

La paien hvile i noen minutter før oppskjæring og servering.