That 70's Quiche

broccoli, skinke og hvitost

Quiche slo ned som en liten sensasjon blant norske husmødre på 70-tallet. Den var delvis fransk, den var ny og den kunne serveres lunken. Derfor ble den også veldig populær som såkalt klubbmat og den posisjonen har den beholdt fram til i dag. Dette er en noe modernisert variant men den klassiske kombinasjonen broccoli og skinke fra ukebladene er der. Jeg benytter dog litt mer spennende oster enn vanlig hvitost som er en gjenganger i de gamle kokebøkene og jeg bruker også broccolini. Jeg vil også opplyse om at dette ikke er en klassisk Quiche Lorraine, oppskriften på den finner du nemlig her.

Ingredienser

en porsjon All-round paibunn tilsatt en teskje tørket timian

----

en finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

vanlig olivenolje til steking

150 gr revet ost, bland gjerne Jarlsberg sammen med Gruyere, Østavind og Cheddar

en medium stor broccoli eller broccolini, delt inn i små buketter

litt finhakket rød paprika

150 gr røkt skinke eller spekeskinke

tre egg

to dl fløtemelk

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje frisk timian, kan sløyfes

Fremgangsmåte

Tilbered paibunn etter oppskriften men husk å tilsette tørket timian i hvetemelet slik at det blandes godt inn.

Mens paiskallet forsteker deler du opp broccolien i pene små buketter, veldig store buketter snitter du på langs. Kok de deretter nesten helt ferdige i lettsaltet vann. Når de er klare heller du de i et dørslag og setter de til side. Fres paprika, løk og hvitløk mykt og blankt i litt olivenolje, strimle opp skinken og pisk sammen egg, melk, havsalt, pepper og timian til eggestanden.

Når paiskallet er forstekt så drysser du halvparten av den revne osten på bunnen, oppå sprer du løk og paprikablandingen jevnt utover og legg deretter på broccoli. Legg skinken innimellom broccolien og hell deretter forsiktig på eggestanden innimellom grønnsakene. Avslutt med resten av osten samt frisk timian og bak paien i omlag 30-40 minutter eller inntil paiskallet er gyllent og eggestanden har satt seg.

La paien hvile i noen minutter før oppskjæring mens du lager salaten.