© 2010–2021 Millas Mat

Thai red curry uten snarveier

Det tar ikke halve dagen og lage en tradisjonell curry uten bruk av ferdig paste på glass men det krever at du har en morter, blender eller en prosessor. Denne curryen kan du enkelt gjøre om på ved å bytte ut kyllingen med skalldyr, fast hvit fisk eller svinekjøtt. Du kan også lage den vegetar ved å tilsette mer grønnsaker som stekt squash, bønnespirer, mer paprika og ferske tomater.

Ingredienser

middag for to til tre:

to stilker sitrongress

en til to ferske røde chili

to fedd hvitløk

fire kaffir limeblader

en god håndfull frisk koriander med stilker

to røkte og syltede røde paprika (kjøpes ferdig på glass)

en toppet spiseskje tomatpuré

en spiseskje thai fiskesaus (nam plah)

to spiseskjeer lys soyasaus

en teskje sesamolje

en spiseskje frisk revet ingefær

200 gr sukkererter

500 gr kyllinglår m/ben eller renskåret lårkjøtt

en halv liter tykk kokosmelk

en snau dl kokende vann tilsatt en spiseskje kyllingfond

Del opp kyllinglårene i serveringsstykker og brun de godt på alle sidene i litt olje før du legger de over i en ildfast form og setter de i ovnen på 175 °C. Hvis du bruker lårkjøtt uten ben kan du bare brune kjøttet og legge det til side på en tallerken og la den koke seg ferdig i sausen.

Kutt toppen og bunnen av sitrongresset og ta vekk tørre blader, bank det godt med baksiden av en kniv for å frigi smaken i dem. Knekk de opp og legg de over i foodprosessoren sammen med chili, hvitløksfedd, limeblader, korianderstilker, paprika, tomatpure, revet ingefær, fiskesaus, soyasaus og sesamolje.

Kjør alt sammen til en jevn masse og ser til at det ikke er noen grove biter igjen i blandingen. Varm noen spiseskjeer olje i en dyp stekepanne og tilsett all pasten fra bollen. Stek den godt på alle sidene og tilsett deretter kokosmelk og kyllingkraft. Kok opp og legg i den varme kyllingen fra ovnen. La den koke i noen få minutter før du tipper i sukkerertene.

Smak på curryen og juster den med litt soya eller fiskesaus om nødvendig og garner den med frisk koriander. Server curryen med limebåter og dampet jasminris.