Thai Hot kyllingvinger med grønne bønner og peanøttdressing

sticky og sterk thaikylling som krever en serviett eller to

Spicy, sticky og litt klissete - dette er ikke verdens mest ryddige rett men finn frem det primitive i deg og sett tennene i saftig kylling rett på benet. Sammen med hvitløkstekte hagebønner dresset med peanøttsaus og ris som balanserer ut det hele kan du ønske sommeren velkommen enten du griller dem eller ikke. De du ser på bildet er stekt i ovnen og det fungerer helt supert det også.

Ingredienser

til kyllingvingene:

tre spiseskjeer tamarindpaste

to spiseskjeer palmesukker

to til tre teskjeer knuste chiliflak

to fedd hvitløk, grovhakket

en spiseskje fiskesaus (nam pla)

to spiseskjeer vanlig olivenolje

seksten rå kyllingvinger eller vingeklubber, tinte og godt tørket av

en finsnittet vårløk til garnering

----

til de grønne bønnene:

to gode spiseskjeer grovt peanøttsmør

to spiseskjeer lys soyasaus

en teskje palmesukker

noen dråper riseddik

en spiseskje vann

to fedd skivet hvitløk (stekes med bønnene)

375 gr ferske grønne bønner, renset og blansjert

ristede sesamfrø til garnering

----

jasminris til servering

Fremgangsmåte

Tin kyllingen om den ikke kjøpes fersk og ha de over i en romslig ziplock-pose. Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden utenom vårløken og hell den over kyllingen i posen. Lukk posen med minst mulig luft inni og gi den en god massasje slik at marinaden fordeles godt. Legg den kaldt til neste dag.

Legg et stykke aluminiumsfolie på et stekebrett og pensle det lett med litt olivenolje. Ta kyllingen ut av posen og legg de på brettet med skinnsiden opp. Pensle over resten av marinaden som har samlet seg i posen. Stek de i omlag 25-30 minutter ved 180 °C.

Blansjer de rensede bønnen i fosskokende lettsaltet vann i to minutter og ha de over i et dørslag. La de renne godt av seg.

Mens kyllingen er i ovnen setter du over risen og begynner med dressingen til bønnene. Pisk sammen peanøttsmør, soya, palmesukker og riseddik. Sett en panne på varmen og ha i et par spiseskjeer olje. Tilsett skivet hvitløk og stek den inntil den lukter godt og er lys gyllen og tilsett bønnene. Stek de lett og vend på dem ofte og miks inn dressingen. Legg de opp i en serveringsbolle og garner med sesamfrø.

Når kyllingvingene er klare legg du de opp på et fat og garnerer med skivet vårløk. Server alt sammen med ris og friske limebåter til.