© 2010–2022 Millas Mat

Thai Green Curry fried rice

stekt ris med thaicurry

Hvis du har rester av thai green currypaste stående så er dette retten for deg. Du får brukt opp restene av gårsdagens ris og evt. grønnsaksrester du måtte ha liggende i kjøleskapet. Da snakker vi økonomisk matlaging som i tillegg bidrar til at vi kaster mindre mat og det er jo bare positivt. Denne spesifikke oppskriften er fra Pailin.

Ingredienser

to porsjoner:

to medium store kyllingfileter

to spiseskjeer peanøttolje

en spiseskje lys soyasaus

----

en piseskje peanøttolje

to gode spiseskjeer thai green currypaste

en halv dl tykk kokosmelk

halvannen spiseskje thai fiskesaus (nam plah)

en teskje palmesukker eller lys brunt sukker

tre dl valgfrie grønnsaker i små terninger (gulrot, squash, grønn paprika, vårløk, grønn chili)

tre dl kokt og avkjølt langkornet ris feks. basmati

lys soyasaus etter smak

en god håndfull thai basilikum (sweet basel)

ristede sesamfrø til garnering

Kutt kyllingen i små terninger og ha den over i en bolle. Bland inn olje og soyasaus og sett kyllingen til side for en rask marinade.

Kutt opp alle grønnsakene og ha de over i en annen bolle. Ha olje og currypaste i woken og sett på varmen, fres det under stadig omrøring i et minutts tid før du tilsetter kokosmelk, fiskesaus og sukker. Kok opp og kok det hele inn til en tykk saus som ikke er for rennende.

Tilsett kyllingen med all marinaden og rør den god inn i sausen, når den er halvferdig tilsetter du alle grønnsakene og vender de godt inn. Etter noen minutter tilsetter du risen og løser den godt opp. Stek videre i noen minutter og vend på blandingen men ikke rør. Når alt er gjennomvarmt og kyllingen er klar tilsetter du basilikum og vender den inn. Garner med sesamfrø før servering og nyt curryrisen rykende varm.

Stekt ris serveres ofte med andre retter og denne gangen valgte jeg thai-vårruller.