Thai Cashew Chicken

en take-away du gjør bedre hjemme

Denne retten har sin opprinnelse i Kina og et av de sterkeste bevisene for det er bruken av sesamolje - en ingrediens som sjelden dukker opp i thailandske oppskrifter. På grunn av paprikaen har den også en noe søtere smak enn typiske thairetter men i dag er den svært populær i hele Thailand og en typisk take-away favoritt. En fordel med å lage denne retten selv er at du sjelden får så mange cashewnøtter fra en restaurant siden cashews er en forholdsvis kostbar ingrediens. En annen viktig ting vi gjør her er å riste de en ekstra gang i ovnen selv om jeg kjøper de ferdig ristet fra et asiatisk marked. Bare pass godt på at du ikke brenner dem.

Ingredienser

woksaus:

en spiseskje østerssaus

en spiseskje lys soyasaus

en teskje Golden Mountain Sauce eller Maggi Arome

en teskje thai fiskesaus, nam plah

halvannen teskje sukker eller palmesaukker

halvannen spiseskje thai chilipaste eller thai sambal

en teskje sesamolje

----

en snau dl ristede og usaltede cashewnøtter

400 gr lårfilet av kylling i terninger

to spiseskjeer lys soyasaus til marinering av kyllingen

nøytral olje til steking

syv-ti tørkede chili eller knuste chiliflak

fire fedd hvitløk, finhakket

en halv løk, grovhakket

omlag fem dl hakket paprika i forskjellige farger, grønn, rød, gul og orange

finsnittet vårløk eller frisk koriander til garnering

----

dampet jasminris til servering

Fremgangsmåte

Spre cashewnøttene på et stekebrett og rist de ekstra gylne med 175 °C i omlag syv til ti minutter. la de avkjøles på brettet mens du pisker sammen woksausen og preparerer kyllingen. Sett over risen til koking.

Forbered alle grønnsakene og sett en wok på medium varme. Stek de tørkede chiliene under konstant omrøring inntil de blir rynkene og mørkner litt i fargen. Legg de over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir og behold all oljen i woken som nå er smaksatt med chili.

Tilsett den marinerte kyllingen og spre den utover i et jevnt lag, la den ligge i omlag to minutter før du begynner å snu på den slik at den brunes og stekes jevnt. har du er liten wok er det lurt å gjøre dette i to omganger. Stek kyllingen helt ferdig og ta woken av varmen. tilsett deretter hvitløken og la den frese på ettervarmen i omlag et halvt minutt. Sett woken tilbake på medium varme og tilsett løken, gi den noen minutter før du tilsetter paprika. Fres alt under jevnlig omrøring til grønnsakene begynner å mykne i kantene. Tilsett kyllingen sammen med woksausen og la den glasere kjøtt og grønnsaker. Tipp i cashewnøttene og vend alt lett sammen før du garnerer med koriander, de stekte chiliene og serverer retten over ris.