© 2010–2022 Millas Mat

Tequila-Lime Chicken Tacos

kyllingtacos med smak av tequila og lime

Saftig lårkjøtt av kylling marinart i tequila, limeskall, chili, koriander, oregano og hvitløk danner basen for disse superfreshe tacosene. Jeg komplimenterer dem med en frisk Bajasalsa, finsnittet sommerkål, grønnkål, smør-ristet mais og de klassiske toppingene finhakket salatløk, ost, frisk koriander og crema.

Ingredienser

tacos for to:

400 gr lårkjøtt av kylling

marinade:

tre spiseskjeer tequila

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

revet skall av to lime

fire fedd revet hvitløk

en spiseskje mild honning (akasie)

en teskje havsalt

en halv teskje malt koriander

en halv teskje oregano

en teskje malt anchochili

en kvart teskje sort pepper

----

åtte små hvete- eller maistortillas

100 gr finsnittet sommerkål & grønnkål

smørstekte maiskorn av en fersk kolbe

frisk finhakket koriander

revet hvitost

kald crema (rømme)

en liten finhakket salatløk

Baja-salsa fra California

en frisk lime i båter

Lag salsaen dagen før og mariner kyllingen. Bare pisk sammen alle ingrediensene og legg kyllingen i en tykk zip-pose. Masser kyllingen og marinaden godt sammen og la både salsa og kylling trekke i kjøleskapet til neste dag.

Kok maiskolben i ca. tjue minutter og la den avkjøles. Skjær kornene av kolben og stek maisen pent gyllen i litt smør. Dryss gjerne på havsalt og en klype chilipulver.

Kjør den kalde salsaen til en grov mos med en stavmikser og la den får romtemperatur. Da smaker den mye bedre og mye mer enn når den er iskald rett fra kjøleskapet.

Ta kyllingen ut av marinaden, bruk samme pannen du stekte mais i og smelt litt smør og tilsett også litt olivenolje så smøret ikke brenner seg. Stek deretter kyllingen gyllen og sprø før du legger den over på en fjøl og kutter den opp i lange strimler når den ikke er glovarm. Honningen vil gi kjøttet en lett karamellisering.

Stek tortillas raskt på hver side i en tørr panne og anrett maten slik du selv ønsker med resten av tilbehøret - og ikke glem frisk lime til slutt