© 2010–2022 Millas Mat

Tarka daal med røde linser

de raskeste linsene

Røde linser trenger ikke bløtlegging natten over og de koker raskt så de er geniale til å lage hvrdagsretter med. Daal er en fellesbetegnelse for mange indiske linseretter og for mange er daal noe som spises hver eneste dag. Den er enkel å lage selv om dere er få eller mange til bords og den passer stort sett seg selv. Linser smaker godt, det er sunt og de metter. Spander gjerne noen ristede cashews sammen med de andre toppingene.

Ingredienser

nok til to sammen med brød:

200 gr røde linser

en halv teskje gurkemeie

saften av en halv sitron

en spiseskje yoghurt eller rømme til servering

en liten løk i tynne strimler (sprøstekt)

frisk koriander til servering

----

tarka:

en spiseskje nøytral olje

to spiseskjeer smør

3/4 teskje spisskuminfrø

en liten finhakket rødløk

fire fedd revet hvitløk

to modne finhakkede plommetomater

to teskjeer malt koriander

1/4-en halv teskje chilipulver

Skyll linsene under rennende kaldt vann og ha de over i en passende kjele eller en dyp panne og fyll på med vann så de dekker linsene godt. Kok opp og skum av det som legger seg på toppen. Rør inn gurkemeien og la linsene småkoke i omlag en halvtime.

Varm olje og smør i en liten panne og tilsett spisskuminfrøene. Når de har fått litt farge tilsetter du løken og tar den steke inntil den blir lett gyllen og sprø. Tilsett hvitløken og rør den godt inn og la den frese i et minutts tid. Ha i tomatene, krydderiene og litt havsalt og la det koke i omlag femten minutter.

Stek løkstrimlene sprø og gylne og la de renne av seg på papir.

Hell kokevannet av linsene og ha de tilbake i pannen med ttomatsausen og miks det hele godt sammen. La det koke sammen i fem til åtte minutter før du smaker og justerer med havsalt og friskpresset sitron. Øs dal opp i varme boller og topp med en skje yoghurt, sprøstekt løk og frisk koriander. Serveres med brød til.