Tamilsk Aloocurry

potetcurry med koriandersmør

En varmende potet - og tomatbasert curry toppet med krydret koriandersmør er en vegetarrett du kan få servert på restaurant i India og på Sri Lanka. En rekke aromatiske krydderier, løk, frisk koriander og grønn chili danner en helt spesiell smak til denne retten som i utgangspunktet er svært enkel. Her er den servert med papadum - Indias velkjente linseflatbrød.

Ingredienser

nok til to:

to spiseskjeer nøytral olje til steking

en liten bit hel kanel

to hele nellik

en grønn kardemomme, lett knust

en kvart teskje fennikel

fire til seks fedd finhakket hvitløk

en liten grønn chili, hel

fire curry-blader, hele

en stor grovhakket rødløk

en kvart teskje gurkemeie

en halv teskje chilipulver eller mer etter smak

en teskje malt koriander

en halv teskje hele spisskumin

tre ferske tomater, grovhakket

tre dl vann

fem medium store kokte kalde poteter i store terninger

havsalt etter smak

----

koriandersmør:

to spiseskjeer smør

en klype hel spisskumin

to små grønne chili

noen få curryblader

en håndfull hele korianderblader

Fremgangsmåte

Finn frem en passende dyp panne med tilhørende lokk og tilsett oljen. Når den når medium varme legger du i kanelstang, nellik, kardekomme og fennikelfrø og steker dete inntil det dufter godt. Ha i hvitløk, grønn chili og curryblader og stek det lett før du har i løken. Når den er gyllen har du i malt gurkemeie, chili, koriander og kumin. Stek videre i et minutts tid før du har i de ferske tomatene. Når de har kokt ned noe og blitt til en jevn masse heller du på vannet og rører det inn. Ha i potetene og havsalt, rør om, sett på lokk og ha det koke inntil potetene er gjennomvarme og sausen er redusert til en fin fylde. Koketiden vil ligge på omlag ti minutter. Smak til med mer havsalt om nødvendig.

For å lage koraindersmøret smelter du smør i en liten panne og mens det skummer har du i kumin, chili og curryblader. Etter et minutts tid har du i de friske korianderbladene, rører om og heller det over curryen som en garnering.

Serveres straks.