Tagliatelle med kremet laks, basilikum og hageerter

Dette er en rask og lekker pastarett som jeg kom over i et blad for en stund siden. Jeg gjorde om litt på oppskriften ved å tilsette erter og basilikum som jeg er veldig glad i sammen med pasta, og da ble det utrolig godt. Bruk gjerne fersk tagliatelle eller pappardelle om du har, men den tørkede varianten fungerer helt fint. Du kan også sprøsteke laksen i stedet for å posjere den slik jeg har gjort på bildet.

Ingredienser

nok til to:

250 gr tagliatelle

350 gr fersk laks i biter

to dl grønnsakskraft

25 gr smør

tre finhakkede sjalottløk

halvannen dl kremfløte

20o gr grønne erter

revne friske basilikumblader

havsalt og sort pepper etter smak

ferskrevet parmesan til garnering

Fremgangsmåte

Sett over vann til pastaen og tilsett litt salt i vannet. Dropp pastaen i når vannet koker og sett klokken på minus ett minutt i forhold til hva det står på pakken. Smak og sjekk at den er ferdig. Slå deretter av kokevannet.

Mens pastaen koker, legg laksen i en dyp panne og hell over grønnsakskraften, sett på lokk og skru ned varmen. Posjer fisken i ca. tre minutter. Sil av kraften i en liten mugge og sett den til side og legg fisken på en tallerken.

Tørk av pannen og sett den tilbake på platen, smelt smøret og fres sjalottløken. Når den begynner å bli myk og har falt litt sammen heller du over kraften og fløten. Kok opp og tilsett ertene samt godt med pepper og la det småkoke i omlag fem minutter. Slå i den nykokte pastaen og dryss på basilikum. Vend alt lett sammen, og tilsett laksen på toppen til slutt sammen med et lite pepperdryss og server straks sammen med revet parmesan.