© 2010–2022 Millas Mat

Tagliata Navona

romersk tynnskåret biff med sitron

Tagliata er en nydelig måte både å tilberede og servere biff på. Fremgangsmåten burde ikke skremme noen og man kan variere tilbehøret ettersom hva sesongen kan tilby. Dette er godt uansett når på året og ruccola får man alltids tak i. Jeg fikk dette servert i Roma med friterte poteter og romanske artisjokker men de tilbød også tomatsalat som tilbehør servert med hvitløkspotetmos.

Ingredienser

middag for fire til seks:

800 gr beste kvalitet chateaubriand eller mørbrad

en dl av din beste extra virgin olivenolje

litt vanlig olivenolje

balsamicoeddik etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

to kinesiske hvitløk i løvtynne skiver

blader av to kvister frisk rosmarin

en stor sitron i båter

to til tre spiseskjeer italienske eller sicilianske kapers (kan sløyfes)

250 gr fersk vasket og renset ruccola

Varm opp olivenoljen forsiktig i en liten kjele og ha i skiver av hvitløk som du tar brune seg lett over medium sterk varme. Tilsett finhakkede rosmarin-blader og pepper og hold blandingen lun på lav varme.

Sett på en grillpanne eller bruk grillen (hvis det er grillsesong). Du trenger høy varme til denne retten. Gni inn kjøttstykket med noen spiseskjeer vanlig olivenolje og deretter salt og pepper. Legg det på grillen og følg godt med, når du ser stekeskorpen danne seg og kjøttet har fått en lett grålig farge omlag 1/2 cm tykk snur du det og lar det få noenlunde samme steketid på den andre siden. Dette avhenger selvsagt av tykkelsen på kjøttstykket så her må du bare følge godt med.

Vask og tørk ruccolaen godt mens kjøttet hviler.

Legg kjøttet på en trefjøl og la det hvile seg i 5-7 minutter under et stykke stekefolie. Finn frem et stort serveringsfat og arranger halvparten av ruccolaen på fatet. Skjær tynne skiver av kjøttet tvers over fibrene og legg de utover på toppen, så resten av ruccolaen og hell deretter over olje- og hvitløkdressingen Dryss på kapers om du vil ha det og drypp over litt balsamico. Press til slutt over litt frisk sitronsaft. Resten av sitronen deler du opp i båter og legger rundt kanten av fatet så de som vil kan få mer.