© 2010–2022 Millas Mat

Tagliata med cherrytomater og oregano

litt chili for et ekstra kick

Saftig biff med en deilig smak av olivenolje, chili og med friske tomater og urter må jo bare bli nydelig og sammen med tuscan fries er man så absolutt klar for et virkelig herremåltid.

Ingredienser

nok til to:

to spiseskjeer e.v. olivenolje + litt ekstra

en halv teskje tørkede chiliflak

en teskje tørket oregano

i underkant av en halv teskje flaksalt

to teskjeer rødvinseddik

500 gr sirloin eller mørbradbiff

250 gr cherrytomater delt i to

friske oreganoblader til servering

Bruk en klubbe og bank kjøttet litt flatere om det er veldig ujevnt i tykkelsen. Sett en grillpanne på varmen og finn frem en liten ildfast form som ikke er for vid og nedi den har du i olivenolje, chiliflak, tørket oregano, salt og rødvinseddik. Pisk det hele lett sammen.

Pensle kjøttet med litt olivenolje og stek det i omlag to minutter på hver side. Legg den deretter nedi formen og la den få noen minutter på hver side før du legger den over på en skjærefjøl og lar den hvile litt etter steking. Legg de delte cherrytomatene med snitteflaten nedi formen og la de ligge og marinere seg litt mens du skjærer opp kjøttet i tynne skiver og legger det på et serveringsfat. Bruk en spiseskje til å fordele tomatene innimellom kjøttet og avslutt med å helle resten av marinaden over. Avslutt med noen friske oreganoblader før servering.