© 2010–2022 Millas Mat

Tagine med spicy kjøttboller

magisk fra Marokko

Hvis du ikke har en tagine så kan du bruke en ildfast gryte til å lage dette men det er noe eget med denne flotte gryten med det kjegleformede lokket. Lokkets form har en genial funksjon for oppe i toppen av lokket er det ganske kjølig så den varme dampen fra maten stiger opp i lokket, avkjøles og renner tilbake i gryten langs sidene på lokket. Slik blir maten supersaftig og alle smakene forsegles. Ras el Hanout betyrbutikkens beste krydder og er en krydderblanding med bla. roseblader og safran som selges hos de fleste asiatiske markeder.

Ingredienser

kjøttbollene:

500 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje Ras el Hanout

et egg

100 gr panko eller brødsmuler

en teskje malt spisskumin

en teskje malt koriander

en teskje paprika

——

300 gr poteter

300 gr gulrøtter

to rødløk

fire fedd hvitløk

en spiseskje blomsterhonning

en teskje Ras el Hanout

en dl sultanas (lyse rosiner) eller vanlige

fire dl kylling- eller oksebuljong

en boks (400 gr) hermetiske kikerter eller røde bønner

150 gr fersk spinat

frisk finhakket persille

frisk finhakket koriander

havsalt og sort pepper etter smak

smørdampet couscous

marokkansk mykt flatbrød

Begynn med å lage kjøttbollene. Rør kjøttet seig sammen med salt og arbeid inn alle de resterende ingrediensene samtidig. Bruk gjerne k-vispen på kjøkkenmaskinen din til denne jobben. Dekk farsen med plast og ha det hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Trill kjøttbollene så store eller så små du selv ønsker og finn frem taginen. Ha to spiseskjeer smør og olivenolje i pannen og brun kjøttbollene godt på alle sidene. Ta de ut og legg de over på en tallerken.

Forbered alle grønnsakene. Skjær poteter, gulrøtter, knust hvitløk og løk i mellomtykke skiver og brun de lett i taginepannen. Tilsett krydder, sultanas og honning og hell deretter på buljongen. Dryss på litt salt og pepper og sett lokket på taginen. La det koke i ca. 20 minutter før du tilsetter kjøttbollene og kikertene. La alt koke til kjøttbollene er ferdige. Legg i spinaten og vend den inn.

Smak til taginen med salt og pepper og dryss på persille og koriander før servering.