© 2010–2022 Millas Mat

Tacopai

ikke en quiche akkurat

Når jeg har dårlig tid, butikkene er stengt eller jeg bare er sliten er jeg ikke mer snobbete enn at jeg tyr til noen snarveier selv om jeg snakker mye om å lage autentisk mexicansk mat. Mesteparten av det du trenger til dette kan du lagre hjemme i flere dager på fohånd. Denne oppskriften gir deg en slags texmex-quiche, men det er det vel ikke noe galt i? Vil du ha en sterk eller mildere pai, regulerer du det enkelt med å bruke en sterkere salsa eller tilsetter frisk finhakket chili i kjøttfyllet sammen med krydderet. Når det gjelder osten synes jeg en litt kraftig Cheddar er det beste. Noen dråper mexicansk Cholula og litt frisk ruccola om du har gir en siste ekstra finish.

Ingredienser

en porsjon All-round paibunn

paifyll:

400 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe

en pose tacokrydder

et glass hot tacosalsa

en liten boks skylte maiskorn

en halv finhakket rød paprika

——

eggestand:

to store egg

noen friske timianblader

halvannen dl helmelk eller fløtemelk

——

100 gr revet engelsk cheddar

litt finsnittet purre eller vårløk

tomater i tynne skiver

sort pepper etter smak

en god håndfull frisk vasket ruccola til garnering

Lag paiskallet etter oppskriften og mens den forsteker bruner du kjøttet godt og tilsett krydderet og sausen. Tilsett mais og hakket paprika og kok fyllet i ca. 15 minutter. Ha dette over i formen og press lett ned. Pisk sammen egg, melk og timian og hell dette over. Ha på ost, purre og tomatskiver. Litt pepper på toppen gir god smak til tomatene.

Stek paien i ca. 30-40 minutter til paiskallet er gyllent og eggene har stivnet. Hvis du vil gi paien en flott brun finish så sett den noen minutter under grillelementet men følg godt med og ikke gå fra ovnen på dette tidspunktet.