© 2010–2022 Millas Mat

Szehuan nudler med ingefær og sesamfrø

sterke nudler

Hvis du aldri har smakt szehuanpepper så kan du glede deg. Det smaker selvfølgelig av pepper men også av anis, chili og sitrus og gir maten en varmende og prikkende følelse. De selges hele og ristes i tørr panne før de knuses i en morter rett før den tilsettes i maten. Jeg vet ikke engang om de selges ferdigmalte, i så fall så stå over. I denne retten bruker vi malt svinekjøtt som vi marinerer i sherry, soya og sesamolje før steking.

Ingredienser

nok til to:

400 gr grovmalt svinekjøtt

en spiseskje shaoshing risvin eller tørr sherry

en halv spiseskje sesamolje

en spiseskje lys soyasaus

vanlig olivenolje til steking

en spiseskje finhakket frisk ingefær

tre fedd finhakket hvitløk

en teskje szehuanpepperkorn (ristet og lett knust)

en drøy teskje sterk chilipaste (sambal el.)

en halv spiseskje riseddik

200 gr kokte kinesiske eggnudler

finsnittet vårløk, ristede sesamfrø og korianderblader til garnering

Løs opp kjøttet med fingrene slik at det brekker i mindre biter og mariner det i risvin, soya og sesamolje. Sett det til side mens du rister pepperkorn og sesamfrø, koker nudlene og finhakker ingefær, vårløk og hvitløk.

Finn frem en wokpanne og la den få god varme. Tilsett noen få spiseskjeer olivenolje og fres ingefær og hvitløk mykt og blankt men ikke la det ta farge. Tilsett pepperet og ha i kjøttet. La det frese seg gyllent og pass på varmen og rør ofte. Tilsett chilipaste og riseddik og kok opp. Tilsett nudlene og vend de godt inn. Her kan det være fint å bruke to gafler.

Fordel nudlene i to boller og garner med vårløk, sesamfrø og noen hele korianderblader. Serveres straks.