© 2010–2022 Millas Mat

The Swiss Burger

burger med kremet sopp og bacon

The Swiss eller The Hamburger Holstein. Med spilegg eller uten. Med stekt sopp eller som her med kremet soppstuing, knasende sprøtt bacon, frisk salat og Chipotle ketchup. Denne burgeren finnes i flere regionale varianter og er et godt alternativ til de mer trad. burgerene. Og med fries til - da er det søren meg mat å få folkens.

Ingredienser

burgere:

400 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe og høyrygg

havsalt og sort pepper etter smak

nøytral olje til steking

----

topping:

kremet soppstuing

åtte skiver bacon, sprøstekt

frisk crispisalat

Sticky Fingers Chipotle ketchup

grove burgerbrød

fries

Bland sammen kjøttet med havsalt og sort pepper. Beregn en halv teskje av hver men dette er opptil deg. Form ut to jevnt store burgere og la de ligge å hvile en stund før steking.

Lag soppstuingen etter oppskriften og mens den koker inn og tykner steker du baconet sprøtt og gyllent. Stek det i pannen eller på stekeplate med papir i ovnen ved 200 °C i ca. et kvarter. Jeg har baconet på et brett og fries på et annet og steker begge deler samtidig på varmluft.

Stek burgerene i litt olje på god temperatur. Når de begynner å lekke klar kjøttsaft vet du at de er klare. Snu de flere ganger og brun de jevnt på begge sider.

Rist burgerbrødene og vask salaten før du setter sammen burgeren. Jeg anbefaler at du anretter som på bildet med ketchup i bunnen, så burger, bacon, soppstuing og avslutt med frisk salat.