© 2010–2022 Millas Mat

Svinekoteletter med sommergrønnsaker og chilibernaise

koteletter er godt når som helst på året

Vi er veldig glade i koteletter hjemme hos oss og vi varierer endel i måten vi serverer dem på. Om høsten og vinteren er det eplesaus eller ovnsbakte rotgrønnsaker som gjelder men om sommeren velger vi det beste fra sesongens friske grønnsaker. Her serverer jeg en litt hot bernaise til som gir en fin balanse til de øvrige ingrediensene på tallerkenen.

Ingredienser

fire svinekoteletter eller nakkekoteletter, snittet i randen

smør og olje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

----

utvalgte sommergrønnsker som nypoteter, neper og cherrytomater

noen få spiseskjeer vanlig olivenolje til baking av grønnsakene

urtekrydder etter smak

havsalt, pepper, to hele fedd hvitløk og litt frisk sitron

en porson bernaisesaus tilsatt frisk finhakket chili

Sett ovnen på 225 °C og kle en bakeplate med et stykke folie. Del potetene i to på langs og legg de på platen. Gni de inn med olivenolje, havsalt og litt urtekrydder. Bak de nesten helt møre før du legger på tomatene.

Brun kotelettene jevnt på begge sider i en jernpanne med smør og olje. Krydre de godt med salt og pepper og legg de over i en ildfast form. Kok ut pannen med litt vann og slå denne sjyen over kotelettene. Hold de varme på rist nederst i ovnen under grønnsakene.

Kutt nepene i terninger og stek de gylne i pannen i litt olivenolje sammen med noen hele fedd hvitløk. Tilsett litt smør mot sluter for ekstra god smak, plukk ut hvitløken og krydre de med havsalt og pepper. Klem over litt frisk sitron til slutt.

Lag bernaisesausen etter oppskriften og tilsett frisk chili mot slutten. Smak til hvor mye du selv ønsker men du vil ha en saus med et godt kick.