© 2010–2019 Millas Mat

Svensk pytt i panna med høstens primører

Velsignet enkelt å lage samt veldig veldig godt. Noen ganger så ønsker man bare å gå back to basics og spise noe som bare rett og slett smaker naturlig og som man lett kan forestille seg stod på bordet her i Norden for 200 år siden – hvis man da fremdeles ikke trodde at ting som kom opp fra jorden var Djevelens verk.

Svensk pytt i panna med høstens primører

Ingredienser

gir to gode porsjoner:

300 gr poteter

300 gr gulrøtter

300 gr kålrot

en stor løk i tynne skiver

smør og nøytral olje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

omlag 400 gr rester av grytestek el. (jeg har brukt skinkestek her)

100 gr baconterninger

frisk finhakket persille til garnering

svenske suragurker til servering

rårørte tyttebær til servering

Del poteter, gulrøtter og kålrot opp i fine biter og kok de såvidt møre i lettsaltet vann. La de deretter avkjøle seg i noen timer eller gjerne over natten under plast i kjøleskap.

Sett ovnen på 150 °C og finn frem en romslig ildfast form og varm opp en jernpanne på komfyren. Varm opp en god spiseskje smør sammen med en spiseskje olje og fres baconet inntil fettet begynner å smelte. Ta deretter baconet ut av pannen og legg det til side på en tallerken. Brun deretter grønnsakene pent i små porsjoner så de blir stekt og ikke kokt og krydre med salt og pepper- dette er viktig for smaken. Etterhvert som de blir ferdige legger du de over i den ildfaste formen i ovnen så de holder seg varme. Stek løken myk og blank til slutt.

Skjær opp kjøttet i fine biter og skru ned varmen på pannen så kjøttet ikke stekes helt tørt. Ha dette over grønnsakene sammen med baconet og miks lett. Garner med frisk hakket persille og server det gjerne på skikkelig svensk vis med suragurk og rårørte tyttebær.