© 2010–2022 Millas Mat

Supersprø fries av rotfrukter

Du må gjerne bruke både pastinakk, rødbeter og persillerøtter til denne oppskriften for de fungerer akkurat like godt i denne oppskriften som de rotfruktene jeg har valgt. Disse kan du spise som en helt selvstendige rett med dip til eller servere de sammen med vegetarkaker, fisk eller til kjøtt eller kylling. Uansett smaker de helt supert og trikset for å få de skikkelig sprø er maisenna. Den gule pappboksen finner du i enhver matbutikk og den er en liten vidunder-ingrediens å ha i kjøkkenskapet.

Ingredienser

tre store gulrøtter

en liten kålrot

en halv sellerirot

vanlig olivenolje til smøring og steking

to dl maisenna

en teskje havsalt eller mer etter smak

to teskjeer paprikapulver

sort pepper etter smak

Kutt rotgrønnsakene i medium grove fries og legg de over i en romslig bolle med kaldt vann. La de ligge der i omlag tjue minutter. Dette er et viktig steg for å fjerne endel av grønnsakenes naturlige stivelse så dette MÅ du gjøre skal sluttresultatet bli bra. Skyll og tørk bollen for du skal ha den etterpå.

Bland sammen maisenna, havsalt, pepper og paprika i en stor plastpose. Spre friesene utover på et rent kjøkkenhåndkle og klapp de tørre. Blir håndkledet veldig vått så ta et nytt et så du får vekk mest mulig av fuktigheten.

Legg et stykke bakepapir på en stekeplate og smør det med en spiseskje olivenolje. Sett ovnen på 180 °C og ha de tørkede friesene over i posen. Rist godt så de dekkes helt og slå vekk den overflødige maisstivelsen. Ha de over i bollen og miks inn omlag tre spiseskjeer med olivenolje. Her er rene hender det beste redskapet.

Legg de utover på stekebrettet men ikke oppå hverandre. Stek de i omlag et kvarter og snu på dem. Stek de i et kvarter til og kjenn på dem med en kniv at de er sprø utenpå og myke inni. Om mulig trenger de noen ekstra minutter. Så er de klare til servering.