Falafelburger Portlandia

i Fred Armisens rike

Hvis det finnes et paradis for hipstere må det være Portland, Oregon i USA og serien med det passende navnet Portlandia. Stedet der hva du spiser og drikker sier like mye om deg som hva du jobber med, stemmer på eller hva du kler deg i, og der ingenting er mer trendy enn å like ting ingen andre liker. Serien er herlig morsom og folka er hipster-ekstremister.

Ingredienser

fire burgere:

to spiseskjeer nøytral olje til steking

to finsnittede vårløk

omlag en dl finhakket fersk sopp (champignion)

en boks (400 gr.) kikerter m/kraft

tre fedd finhakket fersk hvitløk

en spiseskje frisk finhakket koriander

en spiseskje frisk finhakket bladpersille

halvannen spiseskje mild eller hot madras curry

en halv teskje malt spisskumin

ca. en dl pankosmuler (japansk brødkrumme)

to eggehvitter

----

hummus, burgerbrød, salat, tomat og fersk avocado

Fremgangsmåte

Varm en spiseskje olje i en panne og fres vårløk og sopp til det er lett gyllent. Sett pannen til side og ha kikertene med all væsken og hvitløken i en foodprosessor. Kjør det til en jevn masse og skrap den oppi en passende blandebolle. Tilsett innholdet fra pannen sammen med alle de øvrige ingrediensene og avslutt med panko og eggehvitte. Bruk en slikkepott og miks alt godt sammen til en farse som lett lar seg forme.

La den hvile litt mens du forbereder tilbehør og toppinger samt varmer burgerbrødene.

Del farsen opp i fire like deler og form ut burgere i lett fuktede håndflater. Stek de gylne i resten av oljen (bruk den samme pannen du stekte sopp og vårløk i) i omlag fem minutter på hver side eller inntil de er pent gylne. Legg de over på litt kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

Anrett ved å først smøre hummus på brødet, deretter salatbladet, så burgeren og resten av toppingene og server, gjerne med fries av søtpotet.