© 2010–2022 Millas Mat

Succotash med bønner, mais og squash

en rett fra Amerikas urfolk

Dette er en enkel grønnsaksrett med en lang historie. Navnet på denne retten kommer fra det indianske navnet msíckquatash som enkelt og greit betyr kokte maiskorn. I dagens Amerika finnes den i et utall varianter og i områder som Pennsylvania og New England serveres den ofte som en siderett til Thanksgiving-måltidet den 4. torsdagen i November. Vil du lage retten vegetarisk dropper du bare baconet men vær da obs. på å smake til den ferdige retten med litt ekstra havsalt.

Ingredienser

nok til fire som en siderett:

100 gr baconterninger

200 gr maiskorn, ferske eller frosne

en boks røde bønner, skylt og godt avrent

en rød eller grønn paprika i terninger

en grønn Jalapeño, finhakket

en squash, kuttet i skiver og deretter kvartert

to ferske tomater i terninger

en rødløk, finhakket

Tabasco etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

halvannen dl grønnsalskraft eller kyllingkraft

vanlig olivenolje og litt smør til steking

Rens og skjær opp grønnsakene i små fine biter på omtrent dobbelt størrelse av maiskornene. Skyll maiskornene godt under rennende vann og la de renne av seg i et dørslag. Flå tomatene, fjern kjernehuset og hakk tomatkjøttet fint opp

Varm oljen på litt over middels styrke i en dyp panne og tilsett baconterningene. Når de begynner å bli sprø og pent gylne har du i alle grønnsakene utenom maiskornene. La de frese og bli myke i kantene, hell på kraft og kok opp - la kraften koke nesten helt inn, dette vil ta omlag ti minutter. Rør innimellom så det ikke brenner seg og tilsett maiskornene og la de steke med i noen få minutter til de får pene gylne flekker.

Smak til med Tabasco, havsalt og pepper før servering.