© 2010–2021 Millas Mat

String Bean Chicken fra Panda Express

kylling med rødløk og grønne bønner

Dette er min andre oppskrift fra den amerikanske kjeden Panda Express. Min første finner du her om du vil prøve den også. Denne kyllingen er dekket av en mild ingefærsaus med en rekke klassiske kinesiske ingredienser og ikke minst masser av grønne sprø bønner. Når de ikke er i sesong kan de kjøpes frosne men må da blansjeres raskt i kokende vann.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

500 gr lårkjøtt av kylling, kuttet i terninger

to spiseskjeer lys spyasaus

en spiseskje fermentert kinesisk sortbønnesaus (douchi)

en spiseskje kinesisk risvin eller tørr sherry

en teskje sesamolje

to teskjeer maisenna

en teskje sukker

----

to spiseskje nøytral olje eller druekjerneolje til steking

fire fedd hvitløk, revet

to teskjeer frisk revet ingefær

350 gr brekkbønner eller aspargesbønner, blansjert

en rødløk i tynne båter

Kutt opp kyllingen og ha den over i en romslig bolle. Hell over soyasaus, sortbønnesaus, risvin, sesamolje, maisenna og sukker og miks det hele godt sammen. La blandingen hvile i ca. et kvarter mens du setter over risen og forbereder ingefær, hvitløk og de grønne bønnene. Dropp bønnene i fosskokende vann, kok opp på nytt og la de får to til tre minutters koketid og hell av vannet. Skyll de raskt i kaldt vann og la de renne av seg i et dørslag så de beholder grønnfargen.

Varm oljen i en wokpanne og stek kyllingen i små porsjoner. Legg den over på en tallerken etterhvert som den blir ferdig. Fres løken raskt og tilsett revet hvitløk og ingefær etter noen minutter. Etter noen minutter har du kyllingen tilbake i woken og vend inn de grønne bønnene tilslutt. Etter noen få minutter er det klart til servering sammen med ris.