© 2010–2022 Millas Mat

Søtpotetburger med avocadokrem, tomatmarmelade og ostecrisp

en annerledes burger

Lag en annerledes vegetarburger der selve burgeren er grillede skiver av søtpotet og toppingen ikke er ketchup eller smeltet ost men en sterk, søt og syrlig tomatmarmelade og en knasende sprøtt flak med ostecrisp. Kremet avocado får du også, alt i et mykt briochebrød.

Ingredienser

to burgere:

en søtpotet

vanlig olivenolje, havsalt og sort pepper

en moden avocado

frisk limejuice og havsalt

100 gr revet ost

to burgerbrød

----

tomatmarmelade:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en banansjalott, finhakket

en rød chili eller en thaichili, finhakket

to spiseskjeer revet frisk ingefær

en god klype malt spisskumin

en god klype fenikkelfrø, knuste

80 gr lys brunt sukker

en halv dl vann

limejuice og havsalt etter smak

to spiseskjeer finhakket persille

Lag tomatmarmeladen i god tid siden denne trenger koketid samt tid til å avkjøles. Varm oljen i en passende kjele og fres løken myk, etterhvert tilsetter du finhakket chili, revet frisk ingefær, spisskummin og fennikkel. Ha deretter i tomatene og fres dem inntil du ser at de begynner å løse seg opp noe. Tilsett deretter sukker og vann og kok opp. La marmeladen koke på mediym varm uten lokk til du ser at den tykner. Koketiden pleier å ligge på omlag 20 minutter. Smak til med limejuice og havsalt og la den avkjøles. Rør deretter inn litt frisk finhakket persille.

For å lage ostecrisp river du opp all osten og fordeler den i to jevnt store "hauger" på et stekebett med bakepapir under. Gi de ca. 8-10 min. ved 200 °C eller til de er pent gylne. La de avkjøles litt på brettet før du legger de over på en rist for å avkjøles helt og blir skikkelig sprø.

Skrubb søtpoteten godt og kutt den i en cm. tykke skiver. Pensle med litt olivenolje og grill de i ovnen ved ca. 225 ° i ca. 15 min. før du snur dem og gir de like lang tid på den andre siden. Mens potetene er i ovnen moser du avocadoen grov med litt lime og havsalt. Husk også å krydre potetskivene med havsalt og litt pepper når de kommer ut av ovnen.

Varm burgerbrødene og du er klar for å anrette.