© 2010–2021 Millas Mat

Sticky sitronkylling

litt klissete men veldig godt

Sitron og kylling går veldig godt sammen og her har dere en oppskrift på en litt klissete men ekstremt smakfull fugl. Server dette med god hjemmelaget hvitløkspotetmos og noen friske grønne bønner kokt noen få minutter i lettsaltet vann og du har en helt super middag. Sherryeddik får du i delikatesseforretninger og større matvarehus.

Ingredienser

åtte vanlig oliven eller solsikkeolje

en hel økologisk kylling delt i åtte biter

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer lys soyasaus

en halv spiseskje sherryeddik

en sitron i skiver (plukk ut stenene)

3/4 dl vann

bladene fra to kvister frisk timian eller sitrontimian

en spiseskje flytende akasiehonning

en liten håndfull frisk hakket flatpersille

Vask og skyll kyllingen godt under rennende kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Bruk en tung kniv eller en kjøttøks (cleaver) og del kyllingen opp i åtte serveringsklare biter. Kapp av den ytterste knokkelen på begge lårene, det gjør at kyllingen steker raskere.

Hell olivenolje i en dyp romslig panne, ha i så mye olje at hele bunnen av pannen dekkes av et tynt lag. Få på god varme og legg i kyllingstykkene med skinnsiden ned. Krydre med litt salt og pepper og la de bli pent gyllenbrune før du snur på dem. Tilsett soya og sherryeddik og la dette koke videre i noen få minutter før du legger i sitronskivene. Kryst noen av dem for å få ut litt saft med en gang. Tilsett vannet og la alt koke under lokk i omlag 10 minutter. Etter noen minutter tilsetter du timianbladene og vender de nedi i kyllingen. Kok videre uten lokk for å redusere væskemengden.

Når kyllingen er nesten ferdig tilsetter du honningen og lar den smelte ned i sausen. Tilsett hakket persille og sjekk at kyllingen er gjennomstekt med en liten kniv rett før servering. Øs noe av sausen fra pannen over kjøttet.