© 2010–2021 Millas Mat

Gimjangnudler

koreanske stekte nudler med vinterkimchi 김장

Selv om kimchi kan nytes slik den er som en siderett er det absolutt verdt å sjekke ut alt det gode man lager med denne fantastiske fermenterte koreanske kålen. Denne oppskriften kan du lage med kylling slik som jeg har gjort her, men forsøk gjerne eomuk (koreanske fiskekaker). Ekstra grønnsaker som bønnespirer eller squash er også hjertelig velkomne.

Ingredienser

nok til tre:

200 gr eggnudler eller hvetenudler

200 gr vinterkimchi

en liten finhakket løk

en spiseskje koreansk chilipaste (gochujang)

en spiseskje lys soyasaus

revet palmesukker eller hvitt sukker etter smak

litt vann om nødvendig

----

en kyllingfilet i meget tynne strimler

soya til marinering av kyllingen

sort pepper etter smak

----

garnering:

to finsnittede vårløk

en spiseskje ristede sesamfrø til garnering

to bløtkoke egg til garnering

Begynn med å kutte opp kyllingen og la den marinere seg litt i soyasausen. Stek den gyllen i nøytral olje og krydre den med pepper rett før du tar den ut av pannen og over på en tallerken. Sett pannen til side.

Kok eggene, finsnitt litt vårløk og rist sesamfrøene i en tørr panne.

Preparer nudlene etter anvisning på pakken og sett de til side. Finhakk løk og grovhakk kimchi og bruk pannen du stekte kyllingen i til selve retten. Varm en spiseskje olje og tilsett løken, fres den myk og blank og tilsett kimchien. La den sautere litt før du lager rom i midten av pannen og tilsetter chilipaste sammen med soya og sukker. Tilsett litt vann om det trengs for å lage en saus. Ha i kylling og nudler og la det hele bli gjennomvarmt før du anretter nudlene i passende boller og garnerer med egg, vårløk og sesamfrø.