Stekte kinesiske nudler

sunt og raskt med mye grønnsaker

Denne oppskriften er fra Yat Fai Cheng som bla. driver de kjente restaurantene Dinner og Nodee i Oslo. Dette er en kjent og kjær rett over hele Kina og spises både som lunsj eller som en del av et større måltid til aftens. Vi følger det vanlige prinsippet når det gjelder alle wokretter med å forberede alle grønnsakene og kjøttet på forhånd. Dette er sunt, raskt og svært smakfullt så denne retten er en fin introduksjon til de som er nye på å lage og spise asiatisk mat.

Ingredienser

gir tre gode porsjoner:

to kyllingfileter i tynne strimler

en halv rød paprika i strimler

en rødløk i tynne ringer

en spiseskje fersk revet hvitløk

en spiseskje frisk revet ingefær

fem til ti babymais i biter

100 gr cayota eller squash

en liten bunt finhakket gressløk

----

woksaus:

en spiseskje ketjap manis

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje østerssaus

en spiseskje tørr sherry

en teskje sesamolje

havsalt og hvit pepper etter smak

----

250 gr kinesiske eggnudler

solsikke- eller peanøttolje til steking

Fremgangsmåte

Kutt og forbered alle grønnsakene og kjøttet i små separate skåler. Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Varm en spiseskje olje i woken og stek kjøttet raskt i to omganger. Ikke ha i for mye på en gang, da begynner kjøttet å koke i stedet for å steke da temperaturen synker i pannen. Legg det over på en tallerken etterhvert som du steker.

Varm en ny spiseskje med olje i woken og tipp i løk og paprika. Fres det inntil det begynner å mykne litt, tilsett de øvrige grønnsakene untatt gressløken og rørestek dette i tre-fire minutter. Tilsett kjøttet tilbake i woken sammen med sausene men vent med sherryen og sesamoljen.

Ha i nudlene og vend alt lett sammen. Tilsett sherry, sesamolje og avslutt med gressløken. Smak til med havsalt eller mer soya og pepper og server straks.