© 2010–2020 Millas Mat

Stekt torskeloin med pannestekte reddiker og syltet løk

fisk og løk på en ny måte

På vinteren er torsken på sitt beste, det faste hvite kjøttet ønsker smaker fra alle verdens kjøkken hjertelig velkommen. Her har jeg brukt en av torskens bestevenner nemlig bacon sammen med noe enda mer spennende - syltet rødløk som har fått smak av både ingefær og sitron. Den må du lage på forhånd for den trenger to dager i kjøleskapet før den kan brukes. Friske røde reddiker stekes sammen med baconet til den får fin gyllen farge og så er maten klar. Ertestuingen lager jeg fra pose i hverdagen når jeg ikke har tid til den tradisjonelle varianten med bløtlegging og koking av ertene.

Ingredienser

400 gr fersk torskeloin uten skinn og ben

havsalt og sort pepper

fem til seks røde reddiker

100 gr tykt bacon eller lardons i små biter

litt smør og olivenolje til steking

frisk finhakket persille

grønn ertestuing

syltet rødløk

Ta torsken ut av kjøleskapet en halvtime før du skal lage mat og del den inn i passende serveringsstykker. Krydre fisken lett med havsalt og sort pepper. Finn frem to panner og varm litt smør og olje i begge to til rett over middels varme.

Stek reddiker og bacon i den ene pannen og legg torsken i den andre. La torsken ligge i fred i minst tre minutter før du løfter den forsiktig og sjekker fargen på undersiden før du snur den. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten så følg godt med. Du vil også kunne se at fiskekjøttet endrer seg fra glassaktig hvit til en fast konsistens.

Fordel varm ertestuing på to tallerkener og legg fiskestykkene på toppen. Fordel reddik- og baconblandingen og topp med syltet rødløk og litt frisk persille.