Stekt laks med stekte grønnsaker i balsamicovinaigrette

balsamico er vidunderlig

Denne enkle og deilige lakseretten passer veldig godt på en hverdag og du trenger ikke tenke på verken poteter eller saus. Alt du trenger finner du i formen og det vanker tom. en varm vinaigrette her.

Ingredienser

middag for to:

en aubergine

en squash

en middels stor løk

tre til fire middels store tomater

to til tre fedd revet hvitløk

vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

noen få klyper tørket basilikum

vellagret balsamico

frisk finhakket persille

400 gr fersk laks (jeg bruker gjerne villaks)

Fremgangsmåte

Sett en romslig panne på varmen og finn frem en romslig ildfast form. Sett ovnen på 180 °C og ha noen spiseskjeer olje i pannen. Bruk en mandolin eller en skarp knit til å kutte aquah, aubergine, løk og tomat i tynne skiver. Stek først aubergine og løk gyllent og krydre med havsalt og pepper mens de er i pannen. Gjør det samme med løk og tomat. Ha alt over i formen med all oljen fra pannen. Riv over hvitløken, dryss på persille og basilikumen og miks det hele godt inn med to spiseskjeer. Bak det hele i ovnen i omlag femten minutter.

Mens grønnsakene er i ovnen skjærer du laksen i terninger og krydrer de med havsalt og pepper. Arranger de på toppen av grønnsakene og drypp balsamico over retten mens den er rykende varm. Da vil det danne seg en deilig varm vinaigrette i bunnen på formen som du kan øse over maten på tallerkenen.