Stangekyllinglår med ovnsbakte sommergrønnsaker

Det er ingenting i veien med å bake sommergrønnsaker i ovnen. De tåler det svært godt så lenge de får litt olje på seg, og det fremmer også deres naturlige smak når de får kvittet seg med noe av alt vannet de besitter. Og sammen med saftig kylling smaksatt med honning og sitron smaker det virkelig av sommer og av Italia.

Ingredienser

seks til åtte spiseskjeer vanlig olivenolje

skall og saft av en halv sitron

havsalt og sort pepper

en spiseskje blomster- eller akasiehonning

en teskje tørket oregano

to Stangekyllinglår

sks til åtte medium store nypoteter

en bunt grønn asparges

to små rødløk i båter

tre små sommergulrøtter

150 gr bacon i terninger

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 °C og smør en stor langpanne med litt olivenolje. Legg deretter i kyllinglårene sammen med rødløk, poteter og gulrøtter i tykke staver. Finn frem en liten bolle og pisk sammen olivenolje, revet sitronskall, sitronsaft, honning og oregano sammen med litt pepper (vent med saltet).

Hell dette over ingrediensene i langpannen og bruk hendene til å mikse det inn. Du må være nøye med at alt blir dekket hvis ikke vil det blir brent. Sørg for at kyllinglårene ligger ned skinnsiden ned.

Sett formen i ovnen og bak alt i omlag 25 minutter. Ta den deretter ut, vend på grønnsakene, legg i asparges, snu kyllinglårene og sett deretter formen tilbake i ovnen og skru ned temperaturen til 200 °C. Sjekk deretter om kyllingen er ferdig og grønnsakene er myke når det har gått 25 minutter til. Ta ut kyllingen hvis grønnsakene trenger noen minutter ekstra. Stek baconet mens du venter og dryss dette over retten før servering. Dryss på litt havsalt.

Hvis du vil ha litt grønt til kan du drysse på hakket persille, frisk oregano eller revne basilikumblader.